Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

George Michael, Missy Elliott, a Joy Division/New Order is jelölt a Rock & Roll Hírességek Csarnokába

Azokat a művészeket lehet jelölni a csarnokba, akik első hivatalos felvételüket legalább 25 évvel ezelőtt készítették.

George Michael, Missy Elliott, a Joy Division/New Order, Kate Bush, a White Stripes, Cyndi Lauper és az Iron Maiden is jelölt idén a Rock & Roll Hírességek Csarnokába.

A további jelöltek között szerepel Willie Nelson, a Rage Against the Machine, Sheryl Crow, a Soundgarden, a Spinners, az A Tribe Called Quest és Warren Zevon. A legtöbb szavazatot elnyerő előadók nevét májusban jelentik be, majd ősszel iktatják be a kiválasztott zenészeket – írta szerdán a rollingstone.com.

Nyolcan (Sheryl Crow, Missy Elliott, a Joy Division/New Order, Cyndi Lauper, George Michael, Willie Nelson, a White Stripes és Warren Zevon) először kerültek a jelöltek közé. Missy Elliott és a White Stripes a jelöltséghez szükséges feltételek teljesülésével azonnal jelölt lett. Ötödször került közel a Hírességek Csarnokához a Rage Against the Machine, negyedszer Kate Bush és a Spinners, másodszor az A Tribe Called Quest és az Iron Maiden.

A Joy Division és a New Order egy előadóként való jelölése furcsának tűnhet, hiszen két zenekarról van szó. A New Order azonban a Joy Division három tagjából alakult, miután annak frontembere, Ian Curtis 1980 májusában öngyilkos lett. Korábban, 2012-ben a Small Facest és a Facest is egy csapatként iktatták be, holott a két zenekarnak két különböző énekese és még különbözőbb hangzása volt.

A rollingstone.com felhívja a figyelmet arra, hogy a Rock & Roll Hírességek Csarnoka olyan hely, amely lehetőséget teremtett számos, korábban nem remélt összeállásra, olyan zenekari tagok közös zenélésére, akik régen nem találkoztak. Példa erre a Cream, a Led Zeppelin, a Talking Heads, a Police és a Doors (persze Jim Morrison nélkül). Most lehetőség lenne például arra, hogy a New Order a korábbi basszusgitárosával, Peter Hookkal lépjen fel 2006 óta először, vagy hogy Jack és Meg White, azaz a White Stripes újra együtt játsszon, ami 2009 óta nem fordult elő.

Arra is esély mutatkozhat, hogy A Tribe Called Quest és a Soundgarden még élő tagjai összeálljanak. A szintén a jelöltek között szereplő Rage Against the Machine is érdekes helyzetben van, miután a frontember Zack de la Rocha éppen az együttes tavalyi újra összeálló turnéján szenvedett Achilles-ín sérülést.

Idén egy mintegy ezerfős, művészekből, történészekből, és a zeneipar szereplőiből álló csapat szavaz a végső kiválasztottakról. Tavaly hét jelöltet iktattak be, a másik hét más díjban részesült.

A legutóbbi beiktatási ceremónia 2022 novemberében volt a Los Angeles-i Microsoft Theaterben. Egyelőre nem tudni, hol rendezik az idei show-t. (MTI)