Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Az X-Faktort a The Voice váltja az RTL-en?

Hiába kezdték meg az énekesek toborozását, várhatóan nem lesz X-Faktor.


Több forrás is megerősítette, hogy – a korábbi bejelentéssel szemben – a Magyarországon a TV2-n több mint egy évtizeddel ezelőtt már bemutatkozó The Voice című tehetségkutató formátum kerül az X-Faktor helyére az RTL-en idén.
A Media1 több megbízható iparági forrásból is úgy értesült, hogy bár tavaly ősszel már az énekesek toborozását is megkezdte az RTL az X-Faktor következő, 2023-ra beharangozott 12. évadába, az RTL Magyarország szerződést ír alá a The Voice című énekes tehetségkutató jogtulajdonosával, az ITV-vel arról, hogy idén a The Voice című formátum képernyőre kerülhessen.
Ez egyben azt is jelenti, hogy várhatóan idén nem az X-Faktor, hanem a The Voice magyar változata kerül adásba a televíziózás csúcsszezonjának számító őszi időszakban.
A Media1 információi szerint az RTL versenypályázaton nyerte el a formátum jogait a jogtulajdonostól. A formátummal a tévénézők egyébként már találkozhattak, hiszen közel tizenegy évvel ezelőtt, 2012-ben a versenytárs TV2 műsorán The Voice – Magyarország hangja címmel már látható volt belőle egy évad.
A portál úgy tudja, az RTL-nél azt tervezik, hogy a későbbiekben majd újra visszahozzák az X-Faktort.