Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

Történelmi koncertre készül Kökény Attila a 100 Tagú Cigányzenekarral

Áprilisban az Arénában lépnek fel együtt.


Kökény Attila az énektudása mellett a Dancing With the Stars műsorában tánctehetségét is megmutatta, azóta 8 kilót fogyott, és minden nap tesz azért, hogy formába lendüljön a történelminek ígérkező áprilisi Arénás fellépésére. A koncertre a 100 Tagú Cigányzenekar kérte fel vendégfellépőnek, s mivel régi kötelék fűzi a muzsikusokhoz, nem csoda, hogy a legjobb formáját szeretné hozni.
Az elismert zenész és énekes Kökény Attila januárban még Mexikóban pihent feleségével, ám már javában készül a 100 Tagú Cigányzenekar Jubileumi nagykoncertjére, ahol zenekarával az est vendégfellépői lesznek. Ez lesz a zenekar 35 éves jubileumi koncertsorozatuk lezáró koncertje, s 2023 április 23-án a Papp László Budapest Sportarénában kerül megrendezésre.

KokenyA


Attilával olyasmi fog történni a színpadon, mint eddig még soha: a zenekarán felül 100 kiváló zenész fogja kísérni a saját dalait. A monumentális hangzás mellé pedig igyekszik testileg és lelkileg is kirobbanó formába hozni magát.
– Sokat edzem és nagyon odafigyelek az étkezésemre is. Már nyolc kilót sikerült leadnom. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire sikerül majd átalakulnom áprilisig – kezdte Kökény Attila, aki elárulta: régi kötelék fűzi a 100 Tagú Cigányzenekarhoz, olyan érzés számára, mintha a családjával zenélhetne együtt.
Az énekes és a zenekar közös múltja évtizedekre nyúlik vissza, egészen a művész gyerekkoráig. Édesapja régi barátságot ápol a muzsikusokkal, emellett apósa, az ismert Rigó Jancsi vezető cimbalmos szerepét töltötte be a 100 Tagú Cigányzenekarban annak idején.

Kihívás a zenekarnak is

– Nagyon izgatottak vagyunk. Attila egy kiváló zenész, és régi jó barátunk. A közös munka egy újabb kihívás a zenekar életében, de úgy gondolom minden felmerülő akadályt képesek leszünk együtt megugrani, és egy feledhetetlen előadást fogunk közösen nyújtani – tette hozzá Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke.
Áprilisi arénás koncertjükön komolyzenei – többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss – művek mellett természetesen felcsendülnek majd ismert népzenei művek, magyar nóták és tradicionális magyar cigánymuzsika is, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar.
– Igyekszünk olyan zenékkel készülni, amelyek átölelik 40 év munkásságát. Igazi klasszikusokat és hungarikumnak számító műveket szeretnénk átadni a közönségnek – mondta Beke Farkas Nándor
Az esemény igazi zenei csemege lesz a rajongók számára, látványvilágában és monumentális hangzásában egyaránt.

100tagu

Fotó: 100 Tagú Cigányzenekar