Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Májusban indul a Margitszigeti Szabadtéri Színpad új évada

A szervezők az előadások mellett filmes programokkal is várják a szórakozni vágyókat.

Májusban indul a Margitszigeti Szabadtéri Színpad új évada, melynek keretében világsztárokkal, hazai művészekkel, opera-, balett-, operett- és musical bemutatókkal, valamint koncertekkel várják az érdeklődőket – tudatta a fesztivál kommunikációjával megbízott reklámügynökség az MTI-vel.
A csaknem négyhónapos programban szerepel többek között Prokofjevtől a Rómeó és Júlia című balett; Lehár Ferenc operettje, a Luxemburg grófja; fellép a georgiai Sukhishvili Nemzeti Táncegyüttes; látható lesz a Báthory Erzsébet című opera-musical; valamint Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából ünnepi koncertet és kiállítást szerveznek – olvasható a közleményben.
A programot filmvetítés is színesíti, a Jurassic Park HD minőségben, óriásvásznon, John Williams ikonikus filmzenéjével, a MÁV Szimfonikus Zenekar élő előadásában lesz látható. Júniusban a hegedűvirtuóz Daniel Lozakovich lép fel az évad klasszikus zenei nyitókoncertjén. Az est karmestere Káli Gábor.
A Margitszigeti Színház Operagáláján Pretty Yende és Nadine Sierra szoprán lép fel. A Golden Age Operagála repertoárján Verdi, Bellini, Rossini ismert dallamai mellett népszerű dalok is hallhatók lesznek. Az operaelőadáson a Magyar Állami Operaház Zenekara működik közre.
A Prokofjev zenéjére készült Rómeó és Júlia című balettelőadás ezúttal új rendezésben, a Maribori Balett előadásában kerül színpadra. A Petőfi bicentenárium alkalmából a Margitszigeten is bemutatják a költő életének jelentősebb pillanatait felelevenítő Szabadság, szerelem! című előadást a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel.
A Báthory Erzsébet opera-musical idén nyáron ismét színpadra kerül a Margitszigeti Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös produkciójaként. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházzal koprodukcióban pedig a Luxemburg grófja című operettet Szente Vajk rendezi júliusban – olvasható az összegzésben.
Fellép továbbá a Chico & the Gypsies, Dolhai Attila, a Cotton Club Singers énekesei, Caramel, a 100 Tagú Cigányzenekar, Fenyő Miklós, Geszti Péter, Zséda, valamint a Budapest Bár is.
A fesztivál részletes programja a www.margitszigetiszinhaz.hu weboldalon tekinthető meg – áll a közleményben.