Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fejős Éva az elengedést gyakorolja

Kiállításra készül az ország kedvenc írónője.

Kiállítás nyílik Fejős Éva képeiből! A népszerű írónő néhány évvel ezelőtt kezdett festeni, most pedig beérett munkájának gyümölcse, az egyik neves budapesti galériában mutatják be alkotásait. Éva elárulta, számára terápiás folyamat a képek elengedése, és bízik abban, hogy a közönség legalább olyan szeretettel fogadja majd alkotásait, mint a regényeit. Éva élénk színvilágú, izgalmas képeit utazásai inspirálták.
Fejős Éváról kevesen tudják, hogy régóta érdeklődik a festészet iránt, amely számára egyet jelent az abszolút boldogsággal, a pandémiás lezárások idején is az ecset és a vászon jelentette számára a kikapcsolódást a mindennapokból. Alkotásait sokáig tartogatta csak magának és szűkebb környezetének, március 8-tól azonban bemutatja azokat a nagyvilágnak, a neves budapesti Abigail Galéria falain láthatja majd a közönség.
– Azt hiszem, a kiállítás kicsit az elengedési képességemet javítja – mesélte az írónő. – Minden kéziratomat az utolsó utáni percig meg akarom tartani magamnak, olyankor már a fejemen ül mindenki, a szerkesztőm, a tördelő, a nyomda, hogy el kellene küldenünk, de én még vele akarok lenni, hogy csak az enyém legyen. A képekkel ugyanez a helyzet, de mivel egy-egy festmény sokkal gyorsabban készül el, így ezeket a – számomra intim – pillanatokat, azt a sikerélményt, hogy elkészült valami új, gyakrabban élhettem meg velük az elmúlt években. Úgy döntöttem, egyszerre engedem el az összeset és így talán egyfajta terápiaként segít engem abban, hogy ezt a folyamatot könnyebben éljem meg. Megbeszéltem a galériában azt is, hogy ha valaki szeretné hazavinni és a saját falára akasztani egy-egy képemet, tovább gyakorolom az elengedést – tette hozzá nevetve.
Éva festészetét nagy részben inspirálták az utazásai csakúgy, mint a regényeit. Színes, lendületes és élénk alkotásaiban nem csak a a tengerpartot idézi elénk, hanem minden érzékszervünkre hatva arról is mesél a festményeiben, hogy milyenek vagyunk mi, a 21. század emberei.

35fejosevaabigailgaleria


Az „All Inclusive” című, első pillantásra idilli tengerpartot bemutató képén ott van a szemetünk is, mint ahogyan a nem festett tengerpartokon is. Nagyon fontosnak tartja, hogy a lánya már hatévesen is tisztában van a környezettudatosság alapvető fontosságával, képei egy részével is erre hívja fel a figyelmet.
– A gyerekeink már erre is figyelnek, Linda például tudja, hogy nem használunk szívószálat sem itthon, sem máshol, mert megtanulta, hogy “minden szívószál egy teknős halálához vezethet”, és igen, összegyűjti a szemetet maga után – mesélte a művész. – Szerintem a jövő generációja már sokkal érzékenyebb a környezetvédelemre is, és ez egy jobb jövőt vetíthet elénk – fűzte hozzá.
Az Abigail Galéria kiállításain mindig örömmel mutat be valami különlegességet a gyűjtőkörének, valami újat, más színt, mint ami a hazai közegben megszokott. A tulajdonos, Hajdú Kata galériás tevékenységének kezdetétől missziójának tartja, hogy ráirányítsa a figyelmet a nemzetközi közegben felbukkanó trendekre.
– Fejős Éva munkái bennem sokféle asszociációt indítottak el, egyszerre idézik a pop art világát, a tiszta színekkel, tárgyi utalásokkal és a színekre épülő, foltokból építkező gesztusfestészetet. De nem a műfaji besorolást tartom lényegesnek egy kép előtt állva, hanem a belőle áradó energiát. Fejős Éva képeinek élettel teli vibrálását mindenki megtapasztalhatja, aki ellátogat az Abigail Galéria márciusi értékesítéssel egybekötött kiállítására – foglalta össze Hajdú Kata Fejős Éva festményeinek esszenciáját.