Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Korda György és Balázs Klári a Budapest Parkban lép fel

Számos különleges vendéggel, élő zenekarral, táncosokkal és vizuális effektekkel ad látványos koncertet Korda György és Balázs Klári május 4-én.

A népszerű művészházaspár első alkalommal lép fel a kulturális intézményben, ahol telt ház esetén 12 ezer néző előtt adhatnak műsort. Korda György és Balázs Klári a Budapest Park után egy több mint ötvenállomásos országos turnéra indul, amelynek keretében a legnagyobb fesztiválhelyszíneken is koncerteznek – hangzott el az énekesházaspár keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
– Nyolcvannégy éves elmúltam, de boldog vagyok, hogy végre a Budapest Parkban, sok-sok fiatal előtt léphetek fel. Különleges kihívás ez számunkra, ugyanakkor jó érzés, hogy remek fiatal művészek lesznek velünk a színpadon – mondta Korda György. Balázs Klári hozzáfűzte: a Sziget fesztiválon tizenkét alkalommal már tapasztalhatták, milyen nagyszerű a fiatalok szeretetét érezni.
A Korda-Balázs házaspár dalait feldolgozó közreműködő vendégek között lesz Csonka András színművész, Csordás Tibor, a Fiesta együttes volt tagja, Dallos Bogi és Puskás-Dallos Péter, valamint Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekese.
Schoblocher Barbara elmondta: évekkel ezelőtt Szűcs Krisztiánnal közösen adták elő egy 1972-es Korda-sláger, a Mondd, hogy szép volt az este feldolgozását, és a szám utána beépült a zenekara repertoárjába. A Dallos-Puskás énekesházaspár arról beszélt, hogy még soha nem duetteztek együtt, május 4-én a Budapest Parkban ez is meg fog történni.
A Korda-slágerek Szakos Krisztián új hangszerelésében csendülnek fel.
– Tavaly ősz óta dolgozunk a projekten, hamarosan indulnak a próbák, a produkcióban generációk találkoznak. A hangszerelésben teljes művészi szabadságot élvezhettem, a dalokhoz zenei alázattal közelítettem. A cél az, hogy olyan szórakoztató show-t állítsunk össze, amely látványos és jókedvű – fogalmazott Szakos Krisztián az eseményen.
Balázs Klári hangsúlyozta, hogy régóta vágytak élő koncertekre, és örülnek, hogy most ez egy teljes turnén így lesz. Arra a felvetésre, miként vigyáz a kondíciójára, Korda György megjegyezte: „beosztva az erőt, nem futkározunk”.
Az énekes felidézte, hogy nemrég egy fiatal csapat, a Carson Coma dolgozta fel Nem vagyok ideges, fő a nyugalom című 1962-es slágerét, és Szegeden velük együtt énekelte a dalt. „A srácok annyi idősek, mint én voltam 1962-ben”.
A Korda György-Balázs Klári házaspárt az elmúlt években az énekes egy korábbi dala, a Reptér újra rögzített változata tette népszerűvé a fiatal generáció körében is. A Budapest Airport 2021-ben újraforgatta a videoklipet is, a szám modern verziója a YouTube-on 9,9 millió megtekintésnél jár.
Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, a Reptér kapcsán most egy TikTok kihívást hirdetnek, és aki a legtöbb like-ot gyűjti be, ott lehet a május 4-i koncerten a Budapest Parkban, sőt színpadra is léphet.
Korda György először 1958-ban lépett fel, első sikerét a Szeretni kell című dallal érte el. A hatvanas évektől az ország egyik legnépszerűbb énekesének számított, rendszeresen sikerrel szerepelt a televízió és a rádió által is közvetített táncdal- és egyéb fesztiválokon, versenyeken. Minden albuma aranylemez lett, eladásai túllépték a négymillió példányt. A nyolcvanas évek eleje óta feleségével, Balázs Klárival lép fel, lemezeiket is közösen készítik. (MTI)