Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Dés László-koncert régi és új duettekkel az Arénában

Nagy Duett Koncert a május 6-i estnek, amelyen Dés László színművészeknek írt szerzeményei állnak a középpontban.

– A koncerten a jól ismert, sok-sok éve írt dalok mellett vadonatújak is elhangzanak, amelyeket az est fellépői számára írtam. Nagyon készülünk – mondta a zeneszerző, előadóművész az MTI-nek.
Május 6-án a Sportarénában Dés Lászlóval lesz a színpadon Básti Juli és Nagy Ervin, Für Anikó és Mácsai Pál, őket a pop- és a dzsessz színtérről egyaránt ismert Tóth Vera, valamint Dés számos musicalének szövegírója, Geszti Péter egészíti ki. A koncerten Wunderlich József, a Vígszínház művésze is közreműködik, aki A Pál utcai fiúk című Dés-Geszti zenés játékban eredetileg Bokát alakította.
– Legfrissebb duettdalaim zenei stílusát tekintve kicsit eltérnek a korábbiaktól. Az nem változott, hogy a színészeknek szerzett zenéim szövegírója alapvetően Bereményi Géza, de Müller Péter Sziámi és Geszti Péter is szerepel a friss dalok alkotótársai között – fejtette ki Dés László, aki maga is énekelni fog a koncerten.
Dés László öt évtizede játszik fontos szerepet a hazai zenei életben. Musicalek, filmzenék, népszerű dalok és dzsesszlemezek sora fűződik a nevéhez. Csaknem negyven éve ír dalokat színészeknek, első ilyen jellegű munkája Udvaros Dorottya Átutazó című, 1985-ben megjelent lemeze volt. Már azon is szerepelt duett, hiszen a Vetkőzés című számot Somló Tamással együtt adta elő. Több mint negyven szerzői lemez fűződik a nevéhez, albumot írt mások mellett Básti Julinak és Cserhalmi Györgynek (Hallgass kicsit! – 1988).
– Bereményi Géza hihetetlen érzékkel tudja megírni három percben a férfi-nő párkapcsolat örökké aktuális történeteit, kis drámáit, csatáit, konfliktusait. Ez egy megunhatatlan téma, amit sokféleképpen lehet megfogalmazni, és különösen izgalmas, ha azt színészek értelmezik és adják élő. Zeneszerzőként nagyon szeretem a dramatikus helyzeteket, és ezek ugye a film és a színház világában, ahol sokat dolgozom, állandóan jelen vannak, így ezek inspirálnak – fűzte hozzá.
Dés László 2013 és 2018 után harmadszor ad nagyszabású koncertet a Sportarénában. A zenész zongorázni és szaxofonozni fog, állandó csapatában Sipeki Zoltán gitározik, Sebestyén Áron a billentyűs hangszereket szólaltatja meg, Boros Attila basszusgitározik, Dés András ütőhangszereken játszik, Gyenge Lajos pedig dobol. Vokálozik Péter Barbara, Óvári Éva és Tiborcz Zsófia.
– Egyik új dalomat, az Eleven kétséget, amely lendületes, szenvedélyes szám Müller Péter Sziámi szövegével, közösen fogjuk előadni, és lesznek még dalok, amelyek valamennyi énekes közreműködésével hangzanak el – jegyezte meg a zeneszerző.
A koncerten természetesen felcsendül Dés László néhány filmes és színházi slágere is, köztük a Nagy utazás a Sose halunk meg című filmből, vagy a Balu-Maugli páros dalai A dzsungel könyve című zenés darabból.
Dés László elmondta, hogy a közelmúltban jelent meg aktuális dzsesszformációja, a Dés László Free Sounds Quartet koncertlemeze, az Amplitudes/Kilengések. A teljes improvizációra épülő csapat legközelebb április 29-én az Eiffel Műhelyházban lép fel a Jazzfest Budapest keretében.
A tervek szerint Dés László május 6-i Nagy Duett Koncertjét képben és hangban egyaránt rögzítik, és a világhálón elérhetővé teszik. Mint az MTI-nek elmondta, idén új zenés színpadi darabot készül írni Geszti Péterrel.

FOTÓ: MTI/Czimbal Gyula