Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

Ma eldől, ki nyeri A Dal 2023 versenyt

A nyolc finalistát a szombaton 19 óra 35 perckor kezdődő fináléban a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri.

A rangos zenei versenyen a zsűri négy tagja, Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter utoljára pontozza a produkciókat. A győztesről és az év daláról idén is a közönség dönt – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Iroda hétfőn az MTI-vel.
A mintegy félezer nevezett dal közül kiválasztott, élő műsorba került negyven produkcióból a két elődöntőből négy-négy került a döntőbe. A közmédia showműsorát idén is a műfaji sokszínűség jellemzi.
A múlt szombati második elődöntőből a zsűri értékelése alapján a legmagasabb pontszámmal jutott tovább Szebényi Dániel a Vigasztalóval. Szintén döntős lett az Everflash Édenkertje, valamint a Roy Galeri Boldog vagy című dala, a nézők szavazataival pedig a zsűritől legkevesebb pontot kapott Mocskonyi Dörgő Most is ott a parton című száma.
Az április 29-i fináléban ezek a dalok szimfonikus hangszerelésben szólalnak meg, akárcsak az egy héttel korábbi első elödöntőből továbbkerült Panka és Kristóf Nincsen semmi boldogságom, Szekeres András Az ősz, a Titán Éjféli járat, illetve a Quack Akkor is című produkciója.
A Dal 2023 döntőjében a zsűri a nyolc dal elhangzása után értékeli a versenyzőket, a négy legmagasabb pontszámú produkcióra szavazhat a közönség. A legtöbb voksot begyűjtő előadó lesz a győztes, ő nyeri „Az Év Dala 2023” címet és a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2023” elismerést, emellett tízmillió forintot zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét versenyző szintén pénznyereményben részesül: a legjobb négy között végzett másik három produkció előadója öt-öt millió forinttal, a további négy finalista egy-egy millióval építheti tovább zenei karrierjét.
További részletek A Dal Facebook- és Instagram-oldalán, a műsor hivatalos YouTube- és TikTok-csatornáján, valamint adal.hu-n olvashatóak.