Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ma eldől, ki nyeri A Dal 2023 versenyt

A nyolc finalistát a szombaton 19 óra 35 perckor kezdődő fináléban a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri.

A rangos zenei versenyen a zsűri négy tagja, Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter utoljára pontozza a produkciókat. A győztesről és az év daláról idén is a közönség dönt – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Iroda hétfőn az MTI-vel.
A mintegy félezer nevezett dal közül kiválasztott, élő műsorba került negyven produkcióból a két elődöntőből négy-négy került a döntőbe. A közmédia showműsorát idén is a műfaji sokszínűség jellemzi.
A múlt szombati második elődöntőből a zsűri értékelése alapján a legmagasabb pontszámmal jutott tovább Szebényi Dániel a Vigasztalóval. Szintén döntős lett az Everflash Édenkertje, valamint a Roy Galeri Boldog vagy című dala, a nézők szavazataival pedig a zsűritől legkevesebb pontot kapott Mocskonyi Dörgő Most is ott a parton című száma.
Az április 29-i fináléban ezek a dalok szimfonikus hangszerelésben szólalnak meg, akárcsak az egy héttel korábbi első elödöntőből továbbkerült Panka és Kristóf Nincsen semmi boldogságom, Szekeres András Az ősz, a Titán Éjféli járat, illetve a Quack Akkor is című produkciója.
A Dal 2023 döntőjében a zsűri a nyolc dal elhangzása után értékeli a versenyzőket, a négy legmagasabb pontszámú produkcióra szavazhat a közönség. A legtöbb voksot begyűjtő előadó lesz a győztes, ő nyeri „Az Év Dala 2023” címet és a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2023” elismerést, emellett tízmillió forintot zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét versenyző szintén pénznyereményben részesül: a legjobb négy között végzett másik három produkció előadója öt-öt millió forinttal, a további négy finalista egy-egy millióval építheti tovább zenei karrierjét.
További részletek A Dal Facebook- és Instagram-oldalán, a műsor hivatalos YouTube- és TikTok-csatornáján, valamint adal.hu-n olvashatóak.