Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Fonogram-díjátadó: a Margaret Island, Peter Srámek és a godfater. is nyert

A Fonogram-díjat szombaton az interneten tartott online eseményen osztották ki.

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (Mahasz) által rendezett eseményen tizenkét + egy hazai, és hat külföldi kategóriában adták át a szakmai zsűri által odaítélt Fonogram-díjakat. A győzteseket online videókban jelentették be.
Az év hazai klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele a godfater. – 0 (kiadó: Tom-Tom Records) című anyaga lett, az év külföldi klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele díjat Bruce Springsteen – Only the Strong Survive (Sony Music) című lemeze nyerte el.
Az év hazai modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele a Margaret Islandtől a Hol marad az én történetem/Rámszakadt (feat. JumoDaddy)/Szeszélyes (Gold Record) lett, az év külföldi modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele díjat Ava Max – Maybe You’re the Problem/Million Dollar Baby/Weapons (Magneoton/Warner Music) című munkája kapta. Az év hazai alternatív vagy indie-rock albuma vagy hangfelvétele díjban a Platon Karataev – Partért kiáltó/Létra (szerzői kiadás), az év külföldi alternatív vagy indie-rock albuma vagy hangfelvétele díjban a Tears For Fears – The Tipping Point (Universal Music) részesült.
Az év hazai elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele díjat Caramel x Willcox – Visszavágyom/Visszavágyom (BHLZCK Remix) (Gold Record), az év külföldi elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele díjat David Guetta – Crazy What Love Can Do (& Becky Hill & Ella Henderson)/I’m Good (Blue) (& Bebe Rexha) (Elephant House/Warner Music) kapta. Az év hazai rap vagy hiphop albuma vagy hangfelvétele kategóriában megosztva nyert Beton.Hofitól a Playbánia (Universal Music), valamint Majka és Molnár Tamás közös dala, az Azt beszélik a városban (Majka Music). Az év külföldi rap vagy hiphop albuma vagy hangfelvétele Kendrick Lamar – Mr. Morale & The Big Steppers (Universal Music) című lemeze lett.

Az év hazai hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele díjat a Depresszió – Vissza a Földre (H-Music) című lemeze, az év külföldi hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele díjat a Ghost – Impera (Universal Music) című anyaga kapta. Az év hazai hagyományos slágerzenei albuma vagy hangfelvétele díjban László Attila – Amíg van kire várnom (szerzői kiadás) című lemeze, az év hazai kortárs szórakoztatózenei albuma vagy hangfelvétele díjban Peter Srámek/Zámbó Jimmy – A Király – Filmzene & Symphonic (Magneoton) lemeze részesült.
Az év hazai gyermek albuma vagy hangfelvétele díjat a Hot Jazz Band – Egy kis malac (Cornet Kulturális Bt.) című lemeze, az év hazai jazz albuma vagy hangfelvétele díjat a Subtones – Lángolj (Tom-Tom Records) című lemeze nyerte el. Az év hazai világ- vagy népzenei albuma vagy hangfelvétele díjat Cserepes – The Sold Girl (Fonó) című lemeze kapta, az év felfedezettje a ValMar lett. Az év hangfelvétele Fonogram-díját a közönség szavazása alapján a 4S Street – Mesélek a bornak (Mistral Music) című dala kapta.
A nyertesek a Mahasz művészeti pályázatán győztes Sipos Balázs üvegművész pengetőt ábrázoló plasztikáját kapták meg.
Az életműdíj, valamint a szakmai életműdíj nyertesét május 5-én jelenti be a Mahasz.
A Fonogram-díjat – Arany Zsiráf díj néven – a magyarországi hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereinek és teljesítményeinek díjazására alapította a Mahasz közgyűlése 1992 szeptemberében. A díj neve 2004-től kezdve Fonogram – Magyar Zenei Díj. A díjjal egyebek mellett elismerik a hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereit létrehozó művészek és kiadók tevékenységét.