Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Russell Crowe Kristályglóbuszt kap életművéért Karlovy Varyban

Russell Crowe ausztrál színész és rendező Kristályglóbuszt kap életművéért az idei 57. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

A nyugat-csehországi fesztivál rendezőbizottsága ezzel kívánja kifejezni elismerését Russel Crowe rendkívüli hozzájárulásáért a világ filmművészetéhez – közölték a rendezők pénteken Prágában.
Az Oscar- és Golden Globe-díjas sztár a fesztivál nyitónapján, június 30-án Indoor Garden Party nevű együttesével koncertet is ad Karlovy Varyban.
A fesztiválon ebből az alkalomból levetítik Peter Weir rendező Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán (Master and Commander: The Far Side of the World) című filmjét, amelyben Russell Crowe játszotta a főszerepet. A 2003-ban bemutatott alkotás két Oscar-díjat kapott és összesen tíz kategóriában jelölték a rangos díjra. A filmben Russell Crowe Aubrey kapitány szerepét alakította, amiért Golden Globe-jelölést is kapott.
Kelet-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiválját az idén június 30-a és július 8-a között rendezik meg. A fesztivál részletes programját várhatóan május végén hozzák nyilvánosságra.
A filmfesztivál elnökének díját az idén Daniela Kolárová neves cseh színésznő kapja – jelentették be már korábban a rendezők.
Tavaly az 56. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a legjobb filmnek járó Kristályglóbuszt Sadaf Foroughi iráni rendező Summer with Hope című kanadai-iráni koprodukcióban készült filmjének ítélték oda. (MTI)