Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Élesen kikelt Richard Dreyfuss az Oscar-díjhoz kapcsolt előírások ellen

Hangosan bírálta az Oscar-díj elnyerésének feltételéül szabott új „diverzitás és inkluzivitás” szabályokat az ismert színész Richard Dreyfuss.

A színművész az amerikai közszolgálati televíziónak, a PBS-nek adott, pénteken sugárzott interjúban kifejtette, hogy a filmipar művészet, amellett, hogy persze üzlet és pénzt hoz. Neki pedig, mint művésznek senki ne írja elő azt, hogy be kell hódolnia a moralitás épp uralkodó eszméje előtt.
Richard Dreyfuss, aki többi között a Cápa, és a Harmadik típusú találkozások főszereplőjeként szerzett világhírt, kijelentette, hogy az Amerikai Filmakadémia által hozott előírások elfojtják a kreativitást és kiölik a kockázatot. Úgy vélte, nem lehet szabályokkal előírni azt, hogy „ne kockáztassuk bizonyos emberek érzéseinek megsértését”. Hozzátette, hogy véleménye szerint a társadalom egyetlen csoportja sem részesülhet különleges eljárásban. „Hagyni kell, hogy az élet, élet legyen” – fogalmazott a színész.
A filmkészítők számára sokszínűséget és befogadást előíró iránymutatást Richard Dreyfuss apáskodónak és meggondolatlannak nevezte, ami az embereket gyereknek tekinti, és amitől neki, művészként „hánynia kell”.
Az Oscar-díjat odaítélő Amerikai Filmakadémia 2024-től érvényes iránymutatása szerint a jövőben csak olyan alkotás nyerheti el a legjobb filmért járó elismerést, amelynek színészi gárdájában, vagy stábjában bizonyos arányban szerepet kapnak alulreprezentált faji és etnikai csoportok. (MTI)