Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Június közepén rendezik meg a VI. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált

Rátonyi Róbert február 18-án lett volna százéves.

Június közepén rendezik meg – a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként – a VI. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivált, amely négy napon át operettelőadások mellett gyermekprogramokkal és művészekkel szervezett beszélgetésekkel várja a közönséget.
A fesztivál szerdai, veszprémi programismertető sajtótájékoztatóján Keller János művészeti vezető elmondta, hogy június 15-én nyitóceremóniával indul a fesztivál a veszprémi várból. Az esti fesztiválnyitó gálán Horváth Elemér Emi és zenekara működik közre.
Június 16-án a Színházkertben népmesemondó jurtát állítanak fel, délután Kelekótya haramiák címmel a Ziránó Színház bábjátéka látható majd. Az örökifjú díva címmel Galambos Erzsi színművésszel rendeznek beszélgetést, este pedig a Csárdáskirálynő című nagyoperettet mutatják be a Veszprémi Petőfi Színházban. Ezt követően tűzzsonglőrök szórakoztatják a közönséget.
Június 17-én a város két ligete is új nevet kap: Eisemann Mihályét és Zerkovitz Béláét az egykori nagy zeneszerzők tiszteletére. A helyszíneken Horváth Elemér Emi és Horváth Péter ad műsort.
Ugyanezen a napon a Lehár című előadáson Lehár Ferenc zeneszerző életét ismerhetik meg az érdeklődők Derzsi György színművész tolmácsolásában. A Te rongyos élet című operettet a Kolozsvári Operettissimo együttes viszi színre, este pedig a Csókos asszonyt láthatja a közönség, majd a nap zárásaként a Derzsi zenekar ad koncertet.
A fesztivál zárónapján, június 18-án zenés előadás részesei lehetnek a városban kisvonattal utazó nézők, de hallhatnak beszélgetést Esztergályos Cecília és Drahota Andrea színművészekkel is. Koncertet ad a készenléti rendőrség zenekara, lesz nemzetközi operettgála a Sturcz Szmollbend zenekar közreműködésével, és végül operettkarnevállal zárul a fesztivál. (MTI)