Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Egész nyáron fesztivál – Világsztárok jönnek Veszprémbe

Nincs olyan, hogy egész nyáron át tartó fesztivál? Dehogy nincs!

A veszprémi Gyárkert KultúrPark már a nyitóhétvégéjén megmutatta, hogy hol találja a közönség a legjobb bulikat egész nyáron. Erről a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozatot, a Strand Fesztivált, a ZamJam fesztivált, valamint a SopronFest eseményt is szervező, a területen tapasztaltnak számító szakemberek gondoskodnak. A legnagyobb hazai sztárok és kiemelkedő külföldi előadók koncertjeit a nézők ingyen vagy nagyon kedvező áron érhetik el a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően.
Több, mint nyolcezren buliztak a Gyárkert KultúrPark nyitó hétvégéjén Veszprémben, a brit Stereo MC’c és a hazai Vad Fruttik koncertjén. Az ország leghosszabb, négy hónapon át tartó fesztiválján a hazai és nemzetközi zenei élet sztárjai adják majd egymásnak a színpadot. A koncertek megvalósításához aktív és jelentős támogatást ad a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, ennek köszönhetően a következő hónapokban többek között fellép majd a Morcheeba, a Franz Ferdinand, Iggy Pop, a Kraftwerk és most hétvégén a Grammy-jelölt olasz formáció, a Meduza is.
– Már a nyitóhétvégén több, mint nyolcezren buliztak nálunk a Gyárkert Kultúrparkban. Olyan előadókat látunk vendégül a nyáron, akiket eddig ritkán, vagy igen borsos belépődíjak megfizetésével láthattak csak a hazai nézők. Nálunk azonban a szokásos árak töredékéért juthatnak el az érdeklődők ezekre a bulikra – kezdte Fülöp Zoltán, a VOLT Produkció egyik tulajdonosa.
– Tizenkét veszprémi kötődésű vendéglátóegység várja a látogatókat, a hagyományos street foodoktól a vegán tésztákig széles az ételválaszték a Gyárkertben. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretein belül megvalósított rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős cégként úgy gondoljuk, a lehető legtöbb szolgáltatást, a fesztiváljainktól is elvárt színvonalat és a top hazai előadók mellett ismert és népszerű külföldi sztárokat hozunk a közönségnek – mondta.

DSC 4089


A Gyárkert szervezői az első hétvége tapasztalatait átültetik majd a gyakorlatba, hogy a továbbiakban a közönség még felhőtlenebbül szórakozhasson a régió egyedülálló koncerthelyszínén.
– Saját felületeinken a következő időszakban gyakran kommunikáljuk majd, hogy a közönség érkezéskor több bejáratot is igénybe vehet, legkönnyebben a Balaton Pláza felőli kapukon juthatnak be majd a helyszínre – tette hozzá Fülöp Zoltán.
A hétvégén is várja a látogatókat a Gyárkert: szombat este a Grammy-díjra jelölt olasz formáció, a Meduza játszik majd Veszprémben.

A helyszín: Gyárkert KultúrPark

DSC 3986

Veszprém belvárosában hosszú évekig parlagon hevert a Balaton Bútorgyár egykori telephelye; itt születik meg a Gyárkert KultúrPark.A „sebhelyként” emlegetett területet a város megvásárolta és az közparkként, ideiglenes rendezvényhelyszínként formálja újra a veszprémi belvárost. Az EKF évében az itt élők és az idelátogató turisták száma és a programok sokszínűsége megkívánja egy ilyen léptékű szabadtéri rendezvényhelyszín kialakítását, így idén az májustól-októberig a koncertek, rendezvények idején kiemelt helyszín lesz a terület, míg a hétköznapokon közösségi parkként lehet használni.
Az ország vezető pop-up építészeinek segítségével a Hello Wood nemzetközi, díjnyertes építész stúdió által tervezett látványos installáció április végére készül el a revitalizált területen. A Közösségek Kertje a Veszprém-Balaton régió kultúráját hirdető művészeti alkotás. A 116 növényládából felépülő élő, zöld installáció a Gyárkert Kultúrpark központi elemének készül, és az EKF programban részt vevő 116 település összefogását szimbolizálja.
A parkosított területen szolgáltatóegységek, éttermek, vendéglátóhelyek és a rendezvények kiszolgálására alkalmas komplett infrastruktúra, valamint két különálló színpad várja azt a közel 5000 látogatót, akiknek egyidejű szórakozásáról gondoskodnak a szervezők.

Fotó: Gyárkert