Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kisorsolták a Nemzeti Vágta előfutamainak sorrendjét

Kisorsolták a 16. Nemzeti Vágta előfutamainak sorrendjét kedden Budapesten, a Nemzeti Lovardában.

A szeptember 30-án és október 1-jén tartott eseményen 15 előfutamban 60 magyarországi és határontúli település felnőtt lovasa versenyezhet a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban a leggyorsabbnak járó elismerésért.
A megmérettetésen a korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is lesz nemzetközi futam. Nyolc ország (Ausztria, Bahrein, Csehország, Hollandia, Horvátország, Mongólia, Nagy-Britannia és Svájc) részvételével zajlik majd a verseny, melyen Magyarország idén nem vesz részt.
A 32 fiatal lovas indulhat a Kishuszár Vágtán; ezen kívül lesznek hagyományőrző bemutatók, fogatvágta, kocsitolóverseny és jótékonysági sztárfutam is. A programokat a Szilvásváradi Ménes lipicai lovas bemutatója zárja – ismertette a programokat Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató.
Mint mondta, az előző évekhez képest több változás is lesz: Szilvásváradon négy lovas fog egyszerre starthoz állni az előfutam során, az elővágtákon és a döntőn pedig magyarországi település csak magyar tenyésztésű lóval indulhat.
A 16. Nemzeti Vágta szeptember 30-án és október 1-jén Szilvásváradon tartott döntőjét a Duna televízió közvetíti.

MTI/Szigetváry Zsolt