Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Az ukrajnai civil áldozatok tiszteletére ad koncertet Varsóban a Szent Efrém Férfikar

Az ukrajnai civil áldozatokra emlékező koncertet ad csütörtök este a varsói Keresztelő Szent János-főszékesegyházban a Szent Efrém Férfikar.

A szervezők tájékoztatása szerint a hangverseny mindazon civil áldozatok emléke előtt tiszteleg, akik mindennapi tevékenységük során haltak meg, akik rakétatámadások következtében otthonaikban vesztették életüket, akiket megkínoztak és „akiket megkötözött kézzel találtak meg tömegsírokban”.
A koncert tiszteletadást jelent az elhunytak hozzátartozói, valamint a háború nehézségeit folyamatosan viselő lakosok számára is. „Tisztelgés végül az ukrán kultúra előtt is, hiszen egy háborús konfliktusban a nemzeti kultúra az egyik első célpont” – olvasható a koncert ajánlójában.
Az előadás egy ukrán Mária-énekkel kezdődik, elhangzik Hildur Gudnadóttir izlandi zeneszerző a Csernobil című, nagy sikerű sorozathoz írott műve is, amely párhuzamba állítja az atomkatasztrófa és a jelenleg is zajló háború tragédiáját.
A program fő pontja a kórus kárpátaljai származású tagja, Papp Viktor alkotása lesz. A budapesti Zeneakadémián az ukrajnai háború kitörésének első évfordulóján bemutatott zeneműnek ez lesz a külföldi premierje.
A koncertet a varsói magyar nagykövetség és a varsói Liszt Intézet szervezésében rendezik meg a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő közreműködésével. (MTI)