Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Átadták a 11. Savaria Filmszemle díjait

Molnár Pirosa és Koltay Gábor is részesültek az elismerésben.

Átadták a 11. Savaria Filmszemle díjait; Molnár Piroskának, a nemzet színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőnek és Koltay Gábor Balázs Béla-díjas filmrendezőnek, színigazgatónak életműdíjat adományoztak – közölték a filmszemle szervezői az MTI-vel.
A meghirdetett kategóriák között színházművészet kategóriában a Felvonásokon át az idő címmel Pál Melinda, Demeter Levente és Jakab Endre alkotócsapat által készített film bizonyult a legjobbnak – tudatták.
Hozzátették: a dokumentumfilmek között fotó és filmművészet kategóriában az Esterházy János életét és örökségét bemutató film, a fikciós alkategóriában pedig Chilton Flóra és az Északi Támpont Közhasznú Egyesület alkotása kapta az első díjat.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által meghirdetett Mire jó az on-line tér! Az új digitális jövő! Veszélyek az on-line médiában kategóriában díjat kapott Szabó Zoltán Bendegúz, Peresztegi Hanna és Fonyó Ábel.
A Pannon Business Network Kft. és a Savaria Filmakadémia Egyesület által meghirdetett Egy életnyi tapasztalat kategóriában több különdíj mellett az első helyezést A látogató című, Balog Gábor jegyezte alkotás nyerte el – írták.
A diákfilm kategória legjobbja Farkas Bianka Szelekció című filmje, míg az irodalmi kategória győztese a Böll közlegény megmentése című filmalkotás, melyet Szederkényi Olga készített.
A Schmidt Éva-díjat idén Sipos István kapta a Csoóri Sándor világa című filmjéért. A filmakadémia ezt a díjat a magyarság sorsát megjelenítő legjobb alkotásért ítéli oda minden évben – olvasható a filmszemle szervezői által kiadott közleményben.

Fotó: Zih Zsolt/MTI