Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mától igényelhetőek az előadó-művészeti támogatások

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) idén is meghirdeti az előadó-művészeti támogatás programját, melynek keretösszege 4 milliárd forint.

A meghirdetett felhívásokra nyolc kategóriában jelentkezhetnek a Pest Vármegyei Kormányhivatal által hatósági nyilvántartásba vett előadó-művészeti szervezetek, beleértve a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezeteket is – áll a KIM közleményében.
A kormány elismeri az alkotóközösségek értékteremtő, nemzeti kultúránkat gyarapító munkáját” – írták a KIM hétfői közleményében, amely szerint az előadó-művészeti támogatás 2024-es felhívásában kiemelt művészeti értékekkel bíró szakmai programok; ifjúsági művészeti programok; a vidéki operajátszás erősítése érdekében megvalósuló kiemelt előadó-művészeti jelentőséggel bíró programok támogatására, valamint a nemzetközi térben, illetve nemzetközi szereplők bevonásával megvalósuló, kiemelt előadó-művészeti jelentőséggel bíró programok támogatására; előadó-művészeti koprodukciók létrejöttének elősegítésére; szakmai fesztiválok támogatására; a szabadtéri színházak erősítése érdekében megvalósuló kiemelt előadó-művészeti jelentőséggel bíró programokra; szakmai dokumentációs és kutatási tevékenységek, konferenciák és közösségépítő programok támogatására nyújthatnak be a szervezetek pályázatot.
A pályázatok beadási határideje 2024. június 12., a felhívások megtalálhatóak a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján. (MTI)