Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Birkózó Eb – Módos Péter: túlteljesítettük a célt

Módos Péter szövetségi kapitány szerint a megfiatalított kötöttfogású válogatott túlteljesítette a kitűzött célokat a budapesti BOK Csarnokban rendezett Európa-bajnokságon.

 

„Nehezen indult, de a mai nap minden képzeletet felülmúlt” – utalt a szakvezető arra, hogy a szakág első éremosztó napján csak Vitek Dáriusz szerzett bronzérmet, majd vasárnap minden medálból egy-egy jutott a csapatnak.

Módos az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, hogy mentálisan annak ellenére nehezebb volt felkészíteni a versenyzőket, mint fizikálisan, hogy ezúttal a szokottnál is hosszabb alapozó időszakot tartottak. Példaként említette a csapat egyetlen aranyérmesét, a 72 kilós Fritsch Róbertet, akiről úgy vélekedett, hogy már korábban is benne volt ilyen nagy eredmény, de sokszor „saját magát verte meg”, azaz most elsősorban saját magát múlta felül – írja az MTI.

„Voltak nehéz pillanatok a felkészülés során, de mindig elmondom a fiúknak, hogy mire miért van szükség. Olyan mentalitást sikerült meghonosítani a csapatnál, hogy ciki, ha valaki nincs százszázalékos állapotban. Közben egy nagyszerű csapat formálódott, mindent együtt érünk el” – mondta boldogan és látható felszabadultsággal a versenyzőként olimpiai és vb-bronzérmes Módos, aki szakvezetőként most debütált felnőtt világversenyen.

Fritsch győztes döntőjét követően magyar zászlóba burkolódzva nyilatkozta azt, hogy a közönség segítsége nélkül biztosan nem sikerült volna nyernie.

„Az első menetben azt éreztem, hogy erősebb nálam a georgiai rivális, de ekkor a magyar szurkolók lendítettek át a holtponton, és azt mondtam magamnak: nem lehet, hogy hiába szenvedtem annyit, meg kell nyernem értük!” – fogalmazott a BHSE 28 éves birkózója. – „Az állóképességem mindig is kiváló volt, ezért az edzőim mindig azt mondták, hogy akkor se ijedjek meg, ha 0-3 az ellenfélnek, mert onnan még tudok fordítani, most nem kellett ekkorát fordítani, és azt is megmutattam, hogy nemcsak állóképességem van, hanem ügyes is tudok lenni, ha kell”.

Fritsch felfoghatatlannak nevezte, hogy Európa-bajnok lett, de rögtön hozzátette, hogy a 67 kilósok döntőjét elveszítő Váncza Istvánt nem félti, mert „vagány gyerek”, ezért biztos benne, hogy hamarosan csúcsra ér, akár már az idei világbajnokságon.

A magyar kötöttfogású csapat négy éremmel zárt azok után, hogy az olimpiai bajnok Lőrincz Tamás és öccse, a Tokióban ezüstérmes Lőrincz Viktor, illetve a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint is visszavonult. Fritsch aranya és Váncza ezüstje mellett a nehézsúlyú Vitek Dáriusz és a 82 kilogrammos Lévai Tamás harmadik lett, míg Torba Erik az ötödik helyen végzett.