Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szomorú hírt jelentett be a focilegenda: Rák támadta meg a szervezetét

Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya prosztatarákkal küzd.

 

Ezt maga a 70 éves tréner jelentette be egy vasárnapi televíziós interjúban. Elmondta, már egy ideje harcol a betegséggel, 25 kemoterápiás kezelésen van túl.

– Az esetek kilencven százalékában ez a ráktípus nem halálos, de nekem egy elég agresszív fajta jutott. Sok mindent kell menedzselni az életedben, ha ennyiszer mész orvoshoz, de engem csodálatos és rendkívül diszkrét ellátásban részesítettek – fogalmazott a tréner, aki mostanáig titokban tartotta betegségét, mert azt szerette volna, ha csapata a világbajnoki selejtezőkre koncentrál.

Louis van Gaal

– Az ember a barátainak, rokonainak természetesen elmondja a diagnózist, nagyszerű, hogy a közeli ismerőseim megőrizték a titkomat – tette hozzá a korábban a többi között a Manchester Unitedet, a Barcelonát, a Bayern Münchent és az Ajaxot is edző szakember.

Van Gaal 2019-ben bejelentette visszavonulását, ám tavaly augusztusban harmadszorra is kinevezték szövetségi kapitánynak azok után, hogy elődjét, Frank de Boert menesztették az Európa-bajnoki búcsút követően.

A tréner korábban 2000 és 2002, valamint 2012 és 2014 között irányította a holland válogatottat, második periódusában vb-bronzéremig vezette az Oranjét. Klubjaival holland, spanyol és német bajnoki címet nyert, az Ajaxszal 1995-ben elhódította a Bajnokok Ligáját is.