Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kettős győzelemmel jutottak ki a VB-re magyar kézisek

Elképesztő sikert aratott hazánk férfi kézilabdázói. Januárban mi is ott leszünk a világbajnokságon.

A magyar férfi kézilabda-válogatott kijutott a januári svéd, lengyel közös rendezésű világbajnokságra, mivel 31-22-re legyőzte Izraelt a selejtező szombati visszavágóján, Tatabányán.

A magyar csapatból Bánhidi Bence, Lékai Máté, Máthé Dominik, Borbély Ádám, Bujdosó Bendegúz, Balogh Zsolt és Sunajko Stefan is hiányzott. Támadásban és védekezésben is jól, kevesebb hibával kezdtek a házigazdák, átlövésből és a szélről is eredményesek voltak, így a vendégeknek a 11. percben 6-2-es állásnál időt kellett kérniük. A cserék hatására megtorpant a magyar válogatott, és bár az izraeli beálló, Joszef Appo a 17. percben piros lapot kapott, csapata 8-7-re felzárkózott. A folytatásban ismét növelték a különbséget a magyarok, de megnyugtató előnyt nem tudtak kidolgozni, mert az ellenfél gyakran megtalálta a réseket a védőfalon, támadásban pedig ugyanúgy tíz lövést rontottak el a hazaiak, mint ellenfelük.

A szünetben 15-13 volt az állás, a második félidő elején pedig egy 5-1-es sorozattal tovább növelte a különbséget a lendületesen kézilabdázó magyar csapat. Ezt újabb megtorpanás és sorozatban négy izraeli gól követte, de az egyenlítésre nem volt esélye az ellenfélnek, mert Ancsin Gábor és Szita Zoltán vezérletével a hazaiak megint elléptek. Kilenc és fél perccel a vége előtt Székely Márton a saját kapujából betalált a vendégek őrizetlenül hagyott hálójába, 27-21-re módosult az állás, és ekkor már lehetett tudni, hogy a nemzeti csapat kettős győzelemmel abszolválja a párharcot.

A hajrában a vendégek csaknem tíz percig nem dobtak gólt, ezt kihasználva a magyar együttes látványos játékkal fölényessé és magabiztossá tette sikerét.

Ancsin és Szita hat-hat találattal, Mikler Roland hét, Székely Márton hat védéssel járult hozzá a győzelemhez. A túloldalon Joav Lumbroso hétszer talált be, Dan Tepper pedig 14 lövést hárított.

A két csapat hetedik egymás elleni mérkőzésén a magyarok egy vereség mellett hatodszor győztek.

A január 12. és 29. között sorra kerülő svéd, lengyel közös rendezésű torna lesz a 28. férfi világbajnokság. A magyarok eddig 21 alkalommal vettek részt vb-n, legjobb eredményük az 1986-os ezüstérem, a legrosszabb az 1995-ös 17. helyezés. Legutóbb, tavaly januárban ötödikek lettek.

Fotó: MTI