Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tizenkét magyar aranyérem a budapesti kick-box világkupán

A viadalon 39 országból több mint 1700 sportoló indult.

Tizenkét magyar elsőség született a BOK Sportcsarnokban péntektől vasárnapig megrendezett 27. magyar kick-box világkupán a felnőttek mezőnyében.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint light-contactban a tavalyi vb-n duplázó Száraz Gergő legyőzhetetlen volt a súlycsoportjában. Kick-lightban a már szintén világbajnoki címmel rendelkező Fésű Lajos és Mezei Nikolett is nyert, rajtuk kívül Korcsok Nikolett is diadalmaskodott.

Pointfightingban a felnőtteknél három magyar állhatott fel a dobogó legfelső fokára: az elmúlt évek legjobb hazai női kick-boxosa, a négyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Busa Andrea mellett a férfiaknál az ugyancsak korábbi világbajnok Bálint Martin, valamint Cselovszki Patrik tudott aranyérmet nyerni.

Formagyakorlatban a legfényesebb éremből négyet zsebeltek be a magyarok: egyéniben Mónus Viktor és Brebovszky Zoltán győzött, míg csapatban a Contact KTHE két számban is a legjobbnak bizonyult.

A küzdelmi csapatversenyek során is ünnepelhetett magyar egység: light-contactban a felnőtt nőknél a Combat D SC együttese diadalmaskodott. (MTI)