Digital Races nyerte a Hippodrom és Lovarda Sprinter kupát

Negyedszerre rendezték meg az ügetőversenyt a Kincsem Parkban.

Immár 4. alkalommal futották Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupa néven az egyik legjobban jegyzett ügetőversenyt a Kincsem Parkban.

Összesen 8 fogat állt starthoz, és már előzetesen is a svéd tenyésztésű, ám Franciaországból importált Digital Races volt favoritnak tekinthető. Hajtója ez alkalommal Nagy Ferenc II. volt, aki az egyik legeredményesebb versenyzője a jelen hazai ügetősportjának.

A Rutkai József által tulajdonolt, Balogh Bernadett tréningjében lévő 5 éves ménnel türelmesen várt hajtója, aztán az istállóegyenesben, 800 méterrel a cél előtt belelendítette lovát és nyakhosszas különbséggel megverte legnagyobb ellenfelét, Il Duce Bokót, a 3. pedig Zante Font lett.

KP2200605 207

A győztes ló kilométer ideje 13,9 lett, ami igencsak megsüvegelendő teljesítmény. Fontos kiemelni, hogy Digital Races-nek ez volt a 3. idei versenye, és 3. alkalommal diadalmaskodott, azaz Budapesten még veretlen.

2019-ben Zeal di Girifalco Veljkko Mazsittyal, 2020-ban Amy del Duomo szintén a szerb születésű idomárhajtóvak végzett elől, míg tavaly Unno del Duomo bizonyult a legjobbnak, sulkyjában Goran Zolnajival.

Elmondható, hogy az év egyik legkiemelkedőbb sprint versenyét (1800 méter a táv) eddig mindig kiemelkedő képességű ügető nyerte, és ez a sorozat idén sem szakadt meg.

A tiszteletdíjakat Kőmíves Péter, a Hippodrom és Lovarda magazin főszerkesztője adta át a nyerő csapatnak.

Forrás: lovarda.eu