Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Három arannyal, összesen hat éremmel zárt a magyar csapat az aerobik-világbajnokságon

Minden idők legeredményesebb szereplése volt.

Egy arany- és két ezüstérmet nyert a magyar csapat szombaton a Guimaraesben rendezett aerobik-világbajnokságon, amelyet így hat medállal, közte három arannyal zárt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a zárónapon a Bali Dániel, Mazács Fanni alkotta duó vegyespáros kategóriában lett világbajnok, a csoport és az aerodance csapat pedig ezüstérmet szerzett.

A Bali, Mazács kettős már kétszeres világbajnokként léphetett színpadra, a pénteki team ranking és a trió aranyérme után. Baliék vegyespárosban a legutóbbi vb-n ezüstérmet szereztek, ezúttal viszont – a szövetség közleménye szerint – tökéletes gyakorlatot produkáltak, amiért 20,700 pontot kaptak, ezzel pedig az élen végeztek. Bali Dániel és Mazács Fanni így már a magyar aerobik legeredményesebb versenyzőinek mondhatják magukat három-három világbajnoki címükkel.

A vegyespárosok után következett a csoport fináléja, melybe a selejtezőből a második helyen jutott be a Bali, Mazács, Lőcsei Zoltán, Farkas Balázs, Szőllősi Panna alkotta egység. A fináléban kiváló gyakorlatot mutatott be a magyar csapat, amely végül 20,572 ponttal a második helyet szerezte meg, ahogy az aerodance-ben szereplő Lőcsei Zoltán, Farkas Balázs, Szöllősi Panna, Hajdú Kata, Makranszki Anna, Ökrös Janka, Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia összeállítású Európa-bajnok csapat (17,850 pont) is.

A magyar küldöttség minden idők legsikeresebb vb-szereplését produkálta Portugáliában, ahol három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett. (MTI)

Fotó: matsz.hu