Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Felavatták Igaly Diána síremlékét

Igaly Diána tavaly áprilisban, 57 éves korában, koronavírus-fertőzés következtében hunyt el.

Törökbálinton ma felavatták Igaly Diána olimpiai bajnok sportlövő síremlékét. A bajnokoknak dolguk van a földön életükben és holtukban is – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az avatón.
Kovács Zoltán úgy fogalmazott, hogy „A bajnokoknak dolguk van a földön életükben és holtukban is”, továbbá hozzátette, hogy az Igaly Diána életéből fakadó feladatok itt maradtak, melyeket át kell örökíteni az utókorra.
Az államtitkár szerint az olimpikon tervei megegyeztek a kormányéval, ami az utánpótlásnevelést és egy sportlövő központ létrehozását szorgalmazzák.

igalydiana
Törökbálint, 2022. július 5. Igaly Diána olimpiai bajnok sportlövõ síremléke a törökbálinti temetõben az avatás napján, 2022. július 5-én. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével és a Magyar Sportlövõk Szövetségének Életmûdíjával kitüntetett sportoló tavaly áprilisban hunyt el, életének 57. évében. MTI/Bruzák Noémi

Az a feladatunk, hogy segítsünk beteljesíteni az ő terveit – fogalmazott Kovács Zoltán államtitkár.
Igaly Diána a magyar sportlövészet egyik legnagyobb alakja, női skeetben mindent megnyert, amit lehetett. Olimpián 2004-ben, világbajnokságon 1998-ban és 2002-ben, Európa-bajnokságon pedig 1989-ben győzött egyéniben. A szakág ötkarikás debütálásán, a 2000-es sydneyi játékokon bronzérmet nyert.
A sportoló összességében vb-n 11, Eb-n pedig 13 alkalommal állt dobogóra.
Az olimpikont Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, és a Magyar Sportlövők Szövetségének Életműdíjával is kitüntették.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi, Koszticsák Szilárd