Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Felavatták Igaly Diána síremlékét - Trimedio News

Felavatták Igaly Diána síremlékét

Igaly Diána tavaly áprilisban, 57 éves korában, koronavírus-fertőzés következtében hunyt el.

Törökbálinton ma felavatták Igaly Diána olimpiai bajnok sportlövő síremlékét. A bajnokoknak dolguk van a földön életükben és holtukban is – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az avatón.
Kovács Zoltán úgy fogalmazott, hogy “A bajnokoknak dolguk van a földön életükben és holtukban is”, továbbá hozzátette, hogy az Igaly Diána életéből fakadó feladatok itt maradtak, melyeket át kell örökíteni az utókorra.
Az államtitkár szerint az olimpikon tervei megegyeztek a kormányéval, ami az utánpótlásnevelést és egy sportlövő központ létrehozását szorgalmazzák.

Törökbálint, 2022. július 5. Igaly Diána olimpiai bajnok sportlövõ síremléke a törökbálinti temetõben az avatás napján, 2022. július 5-én. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével és a Magyar Sportlövõk Szövetségének Életmûdíjával kitüntetett sportoló tavaly áprilisban hunyt el, életének 57. évében. MTI/Bruzák Noémi

Az a feladatunk, hogy segítsünk beteljesíteni az ő terveit – fogalmazott Kovács Zoltán államtitkár.
Igaly Diána a magyar sportlövészet egyik legnagyobb alakja, női skeetben mindent megnyert, amit lehetett. Olimpián 2004-ben, világbajnokságon 1998-ban és 2002-ben, Európa-bajnokságon pedig 1989-ben győzött egyéniben. A szakág ötkarikás debütálásán, a 2000-es sydneyi játékokon bronzérmet nyert.
A sportoló összességében vb-n 11, Eb-n pedig 13 alkalommal állt dobogóra.
Az olimpikont Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével, és a Magyar Sportlövők Szövetségének Életműdíjával is kitüntették.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi, Koszticsák Szilárd