Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Eltemették Törőcsik Andrást

A futball-legendát az újpesti temetőben helyezték örök nyugalomra.

Hétfő délután tartották a július 9-én, 67 éves korában meghalt Törőcsik András temetését. Az Újpesti Dózsa egykori legendás labdarúgóját barátok, csapattársak és ellenfelek is elkísérték utolsó útjára az újpesti temetőben – írja az Index. A szertartáson megjelentek az Újpest FC labdarúgói, többek között a négyszeres magyar válogatott Simon Krisztián, valamint a lila-fehér klub kapusa, Banai Dávid is.

Lerótta kegyeletét a tüdőgyulladás következtében, a Honvédkórházban meghalt legenda emléke előtt az olimpiai bajnok Dunai Antal és Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője is – mint az az Újpest FC hivatalos Facebook-oldalán közzétett fotók alapján kiderült.

torocsikandras temetes

Törőcsik András 1955. május 1-jén született Budapesten, tizenkét évesen a BVSC-ben kezdett el futballozni. 1974-ben, 19 éves korában igazolt az Újpesti Dózsához, melynek színeiben három bajnoki címet és három Magyar Népköztársasági Kupát nyert, tagja volt az 1983/1984-es szezonban KEK-negyeddöntős csapatnak is.

A lila-fehér együttesben 236 mérkőzésen 69 gólt szerzett. A válogatottban tizenkétszer volt eredményes, 1978-ban és 1982-ben összesen négy világbajnoki csoportmérkőzésen lépett pályára.

Törőcsik András 1985 és 1985 között a francia Montpellier csapatában légióskodott, pályafutása végén erősítette a Volán SC-t és az MTK-t is.

A válogatott futballista tüdőgyulladás következtében halt meg a Honvédkórházban július 9-én.

Fotó: MTI/Kovács Tamás