Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Edzője szerint Federer szakkommentátorként és mentorként folytathatja

A teniszcsillag nem rég jelentette be, hogy visszavonul a tenisztől.

Egyik edzője, Ivan Ljubicic szerint Roger Federer szakkommentátorként és mentorként folytathatja pályafutását, miután péntek este a Laver Kupán visszavonult a tenisztől.

– Valahol azt mondta, talán kipróbálja a kommentálást. Biztosan segíteni fogja a fiatal svájci teniszezőket, mint ahogy eddig is. Gyakran meghívta őket gyakorolni egy kicsit, ez számára egy fontos ügy – nyilatkozta Londonban a Kossuth Rádiónak a tréner.

Ljubicic hozzátette, nem hiszi, hogy Federernek lesz majd valamiféle konkrét állása, inkább több különféle dolgot fog csinálni, amit igazán szeret. Egyszerűen élvezni fogja az életet.

A visszavonulását múlt csütörtökön bejelentő 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes svájci klasszis saját kérésére Rafael Nadal párostársaként búcsúzott az élsporttól. Federer az 1998-ben kezdődött profi karrierje során 103 ATP-tornán diadalmaskodott. Párosban a 2008-as pekingi olimpián aranyérmet nyert, négy évvel később Londonban egyesben ezüstérmes lett. A világranglistát 310 héten át vezette, egy alkalommal 237 héten át megszakítás nélkül, és ötször zárta az évet a rangsor élén.

Korábban elmondta, nagy dolognak tartja, hogy ilyen hosszú ideig tartott a pályafutása, és ilyen sokáig tudott magas szinten játszani, de Ivan Ljubicic szerint emögött semmiféle titok nem húzódott meg.

– A személyisége segített neki elérni a sikereit, és segítette őt abban is, hogy folyamatosan fejlődni tudjon, emiatt új lehetőségek is adódtak előtte. Mindig nyitott volt arra, hogy tanuljon, ne csak arra fókuszáljon, amit a legjobban tud. Nem elégedett meg azzal, hogy világelső, nem csinált mindent úgy, mint addig, hanem fejlődni akart minden téren – nyilatkozta. (MTI)