Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ronaldinho szinte hazajár Magyarországra

Ronaldinho, a brazil futball élő legendája azt mondta, hogy szinte hazajár Magyarországra.

A 97-szeres válogatott labdarúgó, korábbi aranylabdás világbajnok kijelentése a European Teqball Tour budapesti állomásának pénteki sajtótájékoztatóján hangzott el. A tornára, amely egyben a jövő évi, lengyelországi Európa Játékok első kvalifikációs versenye is, 29 ország 150 versenyzője jelezte részvételét.

A négynapos budapesti esemény sztárvendégeként – a szervezők közleménye szerint – Ronaldinho büszkén mesélt a sportághoz és Magyarországhoz fűződő viszonyáról.

– Ennyi év után már úgy érzem, szinte hazajárok Magyarországra, egy nagy család tagja lehetek a testvéreimmel együtt, akik gyakorlatilag mindig elkísérnek. Hatalmas öröm látni, ahogy a teqball évről évre, tornáról tornára fejlődik, ráadásul a sportág szülőhazájában részt venni egy ilyen nívós tornán, mindig különleges élmény – jelentette ki.

Hozzáfűzte, hogy szeretete a labdarúgás iránt azután sem csökkent, hogy abbahagyta az élsportot.

– Büszke vagyok rá, hogy előbb hazámban, Brazíliában, majd az egész világon részese lehetek, lehettem a sportág elterjesztésének, jó érzés ennyire komoly szerepet játszani a fejlődésben. Ráadásul a nemzetközi szövetség kifejezetten nyitott a javaslataimra, gördülékeny a kapcsolat. Nagyon sokan azt várjuk, hogy a kemény munkánknak köszönhetően a 2028-as olimpián már a teqball is a program része lesz – mondta.

Ronaldinho a vasárnapi program részeként a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban, a gálamérkőzésen asztalhoz áll, illetve találkozik a rajongóival is.

Borsányi Gábor, a nemzetközi szövetség (FITEQ) elnöke, a teqball társalapítója is kiemelte, mennyivel előrébb jutott a sportág rövid történelme során.

– A játék minősége szemmel láthatóan sokat változott, jóval látványosabbá vált, mint a kezdetekben. Óriási öröm számunkra, hogy a magyar állam támogatásának köszönhetően ismét Budapesten rendezhetünk meg egy ilyen rangos tornát, a sportág pedig hazánkban is kifejezetten nagy népszerűségnek örvend – mondta, hozzátéve: abból a szempontból különleges a mostani rendezvény, hogy Budapesten minden kategóriában versenyezhetnek a sportolók, a női és férfi egyéni és páros küzdelmei mellett vegyespárosban is összemérhetik tudásukat az indulók.

Kiemelte: a nemzetközi szövetség már 147 nemzeti szövetséget tudhat a sorai között, de a további terjeszkedés a cél.

– Reméljük, hogy a tagság bővülésének és a sportág fejlettségének eredményeként, 2028-ban akár már az olimpiai programban is szerepelhet a teqball, ezáltal még magasabb szintre juttatva ezt a százszázalékban magyar sportinnovációt – mondta. (MTI)