Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Visszavonul az olimpiai bajnok Burján Csaba

Bejelentette visszavonulását Burján Csaba olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó.

A magyar szövetség honlapjának vasárnapi híre emlékeztet rá: a 28 éves Burján tagja volt a 2018-as, phjongcshangi téli ötkarikás játékokon történelmi olimpiai aranyéremet nyerő magyar váltónak.

A pécsi születésű sportoló az olimpiai aranyérem mellett kétszer nyert világbajnoki ezüst-, kétszer pedig bronzérmet, és Európa-bajnoki címet is ünnepelhetett a váltóval. Burjánt a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség és elnöksége a napokban búcsúztatta.

– Az az elképesztő munka, ami egy ilyen pályafutásban benne van, minden tiszteletet megérdemel, és ebbe belefér az is, hogy a legnagyobb sportolók néha különcök, vagy legalábbis kívülállók és civilek számára meglehetősen szokatlanok – fogalmazott az ünnepélyes búcsúztatón Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke.

Bánhidi Ákos szövetségi kapitány úgy fogalmazott, „amit Csaba csinált, olyan lenyomatot hagyott a korcsolyasportban, ami felejthetetlen és egy életre elkísér sokakat.”

– Mindemellett egy olyan várost képvisel, amelynek szülöttjei óriási értékeket adtak a sportágnak, gondolok itt akár Telegdi Attilára, akár a Knoch testvérekre. Viktor és Csaba 50 százalékot vettek ki abból a történelmi hőstettből, amely apropója miatt a korcsolyázás napját ünnepeljük, és reméljük, hogy ez sokáig így is marad. Ez egy olyan teljesítmény, ami minden magyar embert és mindenkit, aki a sporthoz kötődik, komolyan megérint. Emelem a kalapom előtte, egy becsületes és nagyon jó srác, aki remélem, hogy az életpályája során visszatalál hozzánk – méltatta Phjongcshang olimpiai bajnokát Bánhidi. (MTI)

Fotó: SID