Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gareth Bale visszavonult

Bejelentette visszavonulását Gareth Bale ötszörös Bajnokok Ligája-győztes labdarúgó.

A 33 éves walesi támadó hétfőn közösségi oldalain hozta nyilvánosságra elhatározását.

– Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, azonnali hatállyal visszavonulok a profi labdarúgástól – jelentette be a játékos, aki posztjában köszönetet mondott klubjainak, valamint külön a walesi válogatott mindenkori stábjának is.

Bale 1999-ben került a Southampton akadémiájára, 2006. április 17-én, 16 évesen és 275 naposan mutatkozott be a Szentek akkor másodosztályban szereplő felnőtt csapatában, majd bő egy évvel később a Tottenham Hotspurbe szerződött 10 millió font ellenében. A londoni együttesben 203 mérkőzésen 55 gólt szerzett, mielőtt 2013 szeptemberében akkor világrekordot jelentő 100,8 millió euróért a Real Madridhoz igazolt.

A királyi gárdában első hat szezonjában alapember volt, utolsó két idényében azonban már csak elvétve játszott. A spanyolokkal az öt BL-siker mellett háromszor nyert bajnokságot, egyszer Király Kupát, egyszer spanyol Szuperkupát, a klubvilágbajnoki címet és az európai Szuperkupát egyaránt háromszor hódította el. A madridiaknál 258 meccsen 106 alkalommal volt eredményes, mielőtt tavaly júniusban a Los Angeles FC-be szerződött.

A walesi válogatottban – melynek 2021 óta volt a kapitánya – 2006-os bemutatkozása óta 111-szer lépett pályára és 41 gólt szerzett, a csapattal két Európa-bajnokság mellett a tavalyi világbajnokságon is szerepelt, a 2016-os kontinensviadalon pedig az elődöntőig menetelt. (MTI)