Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Magyarország rendezi a 2024-es evezős Európa-bajnokságot

Az olaszországi Sabaudia visszalépése után Magyarország nyerte el a 2024-es evezős Európa-bajnokság rendezési jogát.

A magyar sportági szövetség (MESZ) keddi tájékoztatása szerint az olasz szervezők lemondását követően a Nemzetközi és az Európai Evezős Szövetség új pályázatot írt ki a kontinensviadal megrendezésére, amelyen a magyar kandidálás lett a befutó. A szegedi Maty-éren április 25. és 28. között sorra kerülő Eb-n az érmek mellett olimpiai kvótákért is harcba szállnak a versenyzők.
– Az esemény helyszíne a Szegedi Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ lesz, amely az előző években megvalósított fejlesztések révén alkalmassá vált nemzetközi evezős versenyek lebonyolítására is. Tisztában vagyunk azzal, hogy jóval kevesebb időnk, alig több mint egy évünk van a felkészülésre, ám hiszünk abban, hogy világszínvonalon tudjuk megrendezni a versenyt jövő áprilisban – mondta Cseh Ottó, a MESZ elnöke.
A párizsi olimpiát megelőző egyik legnagyobb téttel bíró evezős versenyre várhatóan 38-40 országból mintegy 1200 résztvevő érkezik.
Magyarország legutóbb 53 évvel ezelőtt rendezett felnőtt evezős kontinensviadalt, akkor a tatai Öreg-tó adott otthont a női Eb-nek. (MTI)