Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Elhunyt Vagyóczky Imre világbajnok kajakos

Gyászol a sportvilág, elhunyt a kajak-kenu egykori világbajnoka.

Életének 91. évében vasárnap elhunyt Vagyóczky Imre, aki a magyar kajak-kenu sportág számára meghatározó jelentőségű 1954-es maconi világbajnokságon a férfi kajaknégyessel lett aranyérmes ezer méteren.
Vagyóczky Imre 15 éves korában kezdett kajakozni az Elzett Sportegyesületben. Első magyar bajnoki címét 1950-ben nyerte K-4 500 méteren. Egy évvel később Kovács Lászlóval, Szigeti Zoltánnal és Nagy Lászlóval megalapították a Bástya (később MTK) kajak-kenu szakosztályát. Az 1954-es maconi vb-n a Vagyóczky, Kovács, Nagy, Szigeti alkotta férfi kajaknégyes aranyérmes lett ezer méteren. Ez volt a magyar kajak-kenu sport első világbajnoki győzelme négyes versenyszámban. Érdekesség, hogy a döntőt éppen Vagyóczky Imre születésnapján, július 26-án rendezték. Az 1956-os melbourne-i olimpiára Vagyóczky Szigetivel párosban jutott ki, az egység 1000 méteren 13. lett.
Vagyóczky Imre 1959-ben tette le a lapátot, de a sportágtól ezután sem szakadt el. 1960-tól 1988-as nyugdíjazásáig az OTSH-ban (Országos Testnevelési és Sporthivatal) volt gazdasági igazgató-helyettes, és a háttérből igyekezett segíteni egykori sportágát. Nyugdíjba vonult, de 2011-ig a Magyar Olimpiai Bizottság technikai munkatársaként dolgozott tovább Schmitt Pál mellett – írta a magyar szövetség honlapja. (MTI)