Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Messi sorozatban harmadszor esett ki klubcsapatával a BL nyolcaddöntőjében

Kudarcsorozatnak mondható a csapat szereplése.

Az argentin válogatottal decemberben világbajnok és a tavalyi futball-vb legjobbjának választott Lionel Messinek – pályafutása során először – három egymást követő szezonban nem sikerült bejutnia klubcsapatával a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) a BL szerdai játéknapját értékelő összefoglalójában emlékeztetett rá, hogy a világszövetségnél (FIFA) hétszer is az év legjobbjának bizonyult, és az Aranylabdát ugyancsak hétszer kiérdemlő Messi mindhárom alkalommal jelenlegi együttesének, a Paris Saint-Germainnek a „jóvoltából” búcsúzott. A 2020/2021-es szezonban, amikor az FC Barcelona játékosa volt, a PSG ejtette ki a katalánok alakulatát, majd az utóbbi két alkalommal már a francia élcsapat futballistájaként jelentette számára a végállomást a BL nyolcaddöntője.
A párizsi 0-1 után szerda este Münchenben is a Bayern nyert (2-0), ami azt is jelentette, hogy a PSG az utóbbi hét idényét tekintve immár ötödször volt képtelen továbblépni a 16-os mezőnyből a legjobb nyolc közé. A párizsi együttessel egyúttal 28 év után először esett meg újfent, hogy a párharc egyik meccsén sem tudott gólt szerezni. Hasonlóra 1995-ben volt példa, amikor a PSG a Bajnokok Ligája elődöntőjében az AC Milantól kapott ki a francia fővárosban 1-0-ra, Milánóban pedig 2-0-ra.
Érdekességként jegyezte meg az IFFHS, hogy a Bayern Münchennek a PSG elleni legutóbbi hat góljából ötöt két ex-párizsi játékos szerzett: hármat Eric Maxim Choupo-Moting, kettőt pedig Kingsley Coman.
A szerdai másik BL-meccsen a továbbjutását a hazai 1-0 után londoni 0-0-val biztosító AC Milan a Tottenham nagy sorozatának is véget vetett: az angol alakulat – 2017 szeptembere óta – sorozatban 147 hazai mérkőzését követően először játszott gól nélküli döntetlent. A vendég együttes 18 év után első olasz csapatként búcsúztatott angol riválist úgy, hogy a párharc egyik mérkőzésén sem kapott gólt. Hasonlóra éppen a milánóiak voltak képesek 2005 márciusában, szintén a nyolcaddöntőben a Manchester United ellen. (MTI)