Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Öt új kézlenyomat a Magyar Sportcsillagok Falán

Már Bunkoczi László, Gera Zoltán, Gyulai Zsolt, Szalay Balázs és Szilágyi Áron kéznyomát is őrzi a TF épületében látható fal.

A Magyar Sport Napja (május 6.) alkalmából a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen rendezett ünnepségen örökítették meg kezük nyomát az utókor számára a kitűnő sportolók.
– Az esemény rangját emeli, hogy eljöttek a sportélet egykori klasszisai a Nemzet Sportolói – mondta Sterbenz Tamás, az egyetem rektora, utalva arra, hogy az ünnepségen megjelent többek között: Schmitt Pál, Sákovicsné Dömölky Lídia, Juhász Katalin, Nébald György olimpiai bajnok vívók, Dunai II. Antal olimpiai bajnok labdarúgó és Kemény Dénes, a vízilabda aranycsapat szövetségi kapitánya.
– A teljesítmény és a siker nemcsak a sportolók, hanem az egyetem életében is meghatározó. Hallgatóink nap mint nap elsétálhatnak a sikert elérő sportolók kéznyomata előtt – hangsúlyozta a rektor.
– Győztes sok van, de igazi bajnok kevés. Akik itt vagytok, igazi bajnokok vagytok – jelentette ki Mocsai Lajos, az intézmény volt rektora, aki beszédében emlékeztetett arra is, hogy amikor 2015. október 15-én leégett a TF atlétikai csarnoka, több mint 160 magyar sportoló kézlenyomata is megsemmisült, közülük sok ma már pótolhatatlan. Mocsai Lajos egyedinek nevezte a George F. Hemingway által alapított és az egyetem védnöksége alatt álló, újraéledő gyűjteményt.
A beszédek után helyezték el a speciális anyagban kézlenyomatukat a sportolók. Gera Zoltán 97-szeres válogatott labdarúgó nem vett részt az eseményen, ő már korábban letette kézjegyét, videóüzenetben megtisztelőnek nevezte, hogy ő is a kiválasztottak közé került.
– Hatalmas megtiszteltetés, hogy szóba került a nevem a megújuló gyűjtemény kapcsán. Hallgatóként nem jártam a TF-re, de nagy tisztelettel adózom a tudás szentélyének, abból a tudásból lettem bajnok, amit az edzőim a TF-en szereztek – mondta az MTI-nek Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok, világbajnok kardvívó.
– Másodszor adok kézlenyomatot, ugyanis az elsővel malőr történt, megrepedt. Másodszor is nagy megtiszteltetés elvégezni ezt a műveletet, remélem, most nem reped meg a minta. Egykor a TF-en tanultam, ide mindig jó visszajönni – fogalmazott Gyulay Zsolt kétszeres olimpiai bajnok kajakos, MOB-elnök.
– Az autómotorsportban nehéz olyan eredményt elérni, ami kiemelkedő, megtiszteltetés számomra olimpiai bajnok sportolók közé kerülni – mondta a Dakar-ralit első magyarként teljesítő autóversenyző, Szalay Balázs. Navigátora, Bunkoczy László a Kanári-szigeteken versenyez, ezért nem tudott megjelenni, videóüzenetében elmondta, hogy majd a gyerekeivel eljön és megnézi kézlenyomatát a gyűjteményben. (MTI)