Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Elrajtolt Tour de Hongrie

Elrajtolt a 44. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny szerdai nyitóetapja.

A Szentgotthárdról induló 168 kilométeres távon 821 méter szintemelkedés vár a mezőnyre, amely az Őrségben két, mintegy 80 kilométeres kör megtétele után tér vissza a legnyugatabbra fekvő magyarországi városba.
– Minden valószínűség szerint mezőnyhajrá lesz és nagy harc, miután kiváló sprinterek vannak itt. Erős csapatom van, a társaim képesek jó pozícióba helyezni engem a befutónál, így bízom benne, hogy képes leszek jó eredményt elérni – fogalmazott az MTI kérdésére a tavaly a kazincbarcikai szakaszon diadalmaskodó holland Dylan Groenewegen. Az időjárás kapcsán úgy fogalmazott: nem számít esőre, a száraz körülmények pedig reményei szerint kedveznek nekik. Noha a befutó egyenes lesz, hektikus hajrá várható. A szél kapcsán azt mondta, mivel nem túl erős, így valószínűleg nem lesz nagy szerepe.
A rajtra 15 fokban, enyhén szeles időben készülődött a mezőny, valamint a nagyszámú kilátogató szurkoló: általános iskolások csoportja például leguggolva formázott kerékpárt, egy fitneszterem előtt pedig spinningkerékpárokon tekerve köszöntötték a bringásokat.
A rajt előtt a szalagot Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Eisenkrammer Károly főszervező, Princzinger Péter, a magyar szövetség elnöke, Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere és a verseny nagykövete, az ír Stephen Roche vágta át ünnepélyes körülmények között. Az etap lassú rajtjára az eredetileg tervezett 12.30-as kezdési időhöz képest öt perccel később került sor a szentgotthárdi Széll Kálmán téren, hogy ezáltal biztonságos legyen az átjutás a 78 kilométer elteltével keresztezett vasúti átjárón.
A magyar körverseny minden szakaszát teljes hosszában közvetíti az M4 Sport. (MTI)

Fotó: MTI/Katona Tibor