Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pajzsmirigyműtéten esett át az ismert kosárlabdás sportolónő

Pajzsmirigyműtéten esett át Gereben Lívia, a román bajnok Sepsiszentgyörgy magyar kosárlabdázója.

A 23 éves játékos a Kossuth rádiónak csütörtökön elmondta, túlműködés miatt ki kellett venni a pajzsmirigyét, mivel az egyéves gyógyszeres kúra nem bizonyult hatásosnak.
– Szorosan nem függ össze a korábbi leukémiámmal, női ágon örökletes problémáról van szó a családunkban, és mivel nekem az anyukám volt az őssejtdonorom, valószínűleg általa jött ki nálam ilyen korán – utalt arra, hogy 2019-ben leukémiát diagnosztizáltak nála, kemoterápiás kezeléseket kapott, csontvelő-transzplantáción esett át, és egy év után térhetett vissza a pályára.
Gereben Lívia elmondta, tavaly nyár óta többször is magas pulzusszámra panaszkodott, majd 12 kilót fogyott, megdagadt a nyaka, hullott a haja, aztán kiderült a probléma oka. Innentől pedig élete végéig hormonkészítményeket kell szednie, de ez az élsportban nem akadályozza, és a doppinglistán sem szerepelnek a gyógyszerei. Tapasztalatait pedig közösségi oldalán osztja meg azokkal, akik hasonló gondokkal küzdenek.
A júniusban magyar negyedik hellyel zárult Európa-bajnokságról a játékos közölte, betegsége miatt nem is számított rá, hogy bekerül a keretbe, és a tévé előtt szurkolt társainak. A rákbetegséggel kapcsolatban kifejtette, októberben lesz négy éve tünetmentes, s az orvosok öt év után nyilváníthatják gyógyultnak.
Gereben Lívia tavaly igazolt az erdélyi klubhoz – amely sorozatban hetedik bajnoki aranyát gyűjtötte be –, az előző öt évben az Atomerőmű KSC Szekszárdot erősítette. (MTI)