Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Megnyílt a belvárosi szurkolói zóna

Megnyílt a szombaton rajtoló budapesti atlétikai világbajnokság szurkolói zónája a belvárosi Erzsébet téren.

A helyszínen exkluzív programokkal, nyereményekkel, egyedi ajándéktárgyakkal és további meglepetésekkel várják a látogatókat.
Az érdeklődők megismerkedhetnek a futás, gyaloglás, ugrás és dobás szakágakkal, ezeknek a mozgásformáknak a kipróbálásával pontokat gyűjthetnek, amiért jutalmat kapnak az ajándékstandon.
A világbajnokság önkéntesei hat aktivitási ponton segítik az érdeklődőket. A résztvevők felmérhetik a súlypontemelkedésüket, és a Sky high állomáson akár a svéd rúdugró, Armand Duplantis 6,22 méteres világcsúcsát is meg lehet közelíteni egy trambulin és gumikötelek segítségével. Emellett kipróbálhatják a rajtgépet is egy rövid sprint erejéig, a hosszabb távok kedvelői pedig a maratonfutók átlagos sebességét is megtapasztalhatják a folyamatosan gyorsuló futópadokon. Az érdeklődők a VR-állomáson akár virtuális versenyek résztvevői is lehetnek.
– Abban bízom, hogy ha a gyerekek kipróbálják ezeket az aktivitásokat, akkor kedvet kaphatnak és szólhatnak a szüleiknek, hogy rendes körülmények között szeretnék kipróbálni az atlétikát – mondta az MTI-nek Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, aki az atlétikai világbajnokság kormánybiztosa is egyben.
A megnyitón részt vett Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója és Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó is, akik együtt próbálták ki az állomásokat.
Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét – amelyen minden idők legnagyobb létszámú, 63 fős magyar csapata indul – augusztus 19. és 27. között a Nemzeti Atlétikai Központban rendezik, az utcai futó- és gyaloglóversenyek központja a Hősök tere lesz. (MTI)