Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Menesztették az asztalitenisz-válogatottak szövetségi kapitányait

A MOATSZ elnöksége azonnali hatállyal menesztette Bátorfi Zoltánt, a női, valamint Muskó Pétert, a férfi válogatott szövetségi kapitányát.

A testület erre vonatkozó egyhangú döntését Kovacsics Imre, a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) júniusban megválasztott elnöke jelentette be csütörtökön, sajtótájékoztatón.
Az MTI kérdésére válaszolva a sportvezető azt mondta, az ománi versenyre pénteken utazó versenyzőket a volt válogatott, magyar bajnok Lindner Ádám kíséri el, és az olimpiai ciklus végéig ő irányítja majd a férfi nemzeti csapatot. A női kapitány személyét a jövő héten jelentik be, a szakmai bizottság már megtette javaslatait, a tárgyalások pedig még zajlanak.
Bátorfi Zoltán 2017 februárja, Muskó Péter 2020 áprilisa óta irányította a női, illetve a férfi válogatottat.
Kovacsics Imre struktúraváltással indokolta a döntést, ahogy fogalmazott: „ez a stáb nem alkalmas azoknak a nagyívű terveknek a megvalósítására, amelyeket kitűztünk magunk elé”.
Az elnök azt mondta, jövőre százéves lesz a szövetség, ők pedig szeretnék felépíteni a következő száz év alapjait és ehhez új kezdet kell. Felidézte, hogy júniusi megválasztásakor megígérte: mindenhova elmegy az országban, ahova hívják, s az elmúlt négy hónapban több mint 28 ezer kilométert megtéve ezt be is váltotta. A tapasztaltak alapján szerinte minél több gyermeket kell bevonni a sportágba, az elmúlt 30-40 év viszonylagos sikertelensége pedig arra vezethető vissza, hogy a kiválasztás, a menedzselés és a szakmai munka valószínűleg nem volt megfelelő.
Ahogy elmondta, az edzőképzés területén átfogó reformmal készülnek, új szerződést kötnek a Statisztika UAK-kal, és minden magyarországi egyesületet szeretnének támogatni. A struktúraváltás részeként prioritást élveznek az eredmények is. Mint mondta, a gyenge tokiói olimpiai szereplés mellett sikertelenségnek tartja, hogy a női válogatott kikapott a szlovákoktól a szeptemberi csapat Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, s bár a férfiak bejutottak a legjobb nyolc közé, ahol meccslabdájuk volt az elődöntőhöz, s ezzel az éremhez, nekik ennél nagyobb céljaik vannak. Szeretnék megerősíteni az szövetség anyagi forrásait és elérni, hogy Magyarország 2-3 év múlva Európában, 5-6 év elteltével pedig világszinten is meghatározó nemzet legyen a sportágban.
Kovacsics Imre arról is beszélt, hogy szeretnék tisztázni az Ormai László Csarnok körüli viszonyokat, nevezetesen, hogy ki használhatja a létesítményt. Ezzel szeretnék elérni, hogy a jövőben ne fordulhasson elő olyan eset, hogy a válogatottaknak máshol kelljen termet bérelniük, mint történt az az Eb-felkészülés során.
Szeretnénk elérni azt, ami az eredeti elképzelés volt, hogy a csarnok a magyar asztalitenisz és a válogatottak székhelye legyen – jelentette ki.
Mint mondta, a magyar válogatott játékosok munkája töretlen, készülnek a jövő februári világbajokságra és dolgoznak azért, hogy kijussanak a párizsi olimpiára. (MTI)