Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Elfogadták Szilágyi Áron kandidálását a NOB sportolói bizottságába

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága elfogadta a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron kandidálását a sportolói bizottságba.

Nagyon izgalmas ez az egész folyamat, még én is csak tanulom az egészet, hogy mi mit követ, milyen lépéseken keresztül lehet addig eljutni, hogy valakire szavazni lehessen – idézte a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapja Szilágyit, aki az egyetlen vívó a kandidálók között.
Ez a mostani egy fontos lépés volt, nagyon örülök, hogy a NOB méltónak találta a személyemet a jelöltségre. Mindig is fontos volt számomra a versenyzők érdekvédelme, legyen szó a Nemzetközi Vívószövetségről, vagy akár a MOB sportolói bizottságáról. A NOB-tagság újabb hatalmas kihívás lenne, amely során egy kicsit visszaadhatnék a sok jóból, amit kaptam a sporttól, és megoszthatnám a tapasztalataimat – fűzte hozzá a 33 éves klasszis.
A NOB sportolói bizottságában a párizsi játékok végével lejár olimpiai bajnok úszó Gyurta Dániel mandátuma, és a MOB elnöksége – a pályázati anyagok áttekintése és a háromtagú előkészítő bizottság javaslata alapján – Szilágyi Áront javasolta új jelöltnek. Megválasztása esetén a megbízatás nyolc évre szólna, és egyben NOB-tagságot jelentene. A párizsi olimpián résztvevő sportolók az ötkarikás játékok idején választják majd meg a négy új tagot a NOB szerdai közleménye alapján 32 jelentkező (18 nő és 14 férfi) közül. (MTI)