Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Felavatták Törőcsik András síremlékét

Felavatták a tavaly elhunyt Törőcsik András 45-szörös válogatott labdarúgó síremlékét kedden a Megyeri temetőben.

Az UTE honlapjának beszámolója szerint az ünnepélyes eseményen előbb Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője méltatta a legendás játékost, majd Tahon Róbert, az UTE jogi igazgatója idézte fel Törőcsik emlékét, Dunai Ede életrajzi műve segítségével.
A síremléket a család felkérésére Kéry Bálint Bence képzőművész-szobrász tervezte. A művész még látta játszani Törőcsiket, akinek az egyéniségét próbálta megjeleníteni. A síremlék felállításához anyagi segítséget nyújtott az MLSZ mellett az újpesti önkormányzat, az UTE és az Újpest FC is.
Szintén a szobrász ötlete volt, hogy a síremlék középső oszlopa éppen 172 centiméteres legyen, ami megegyezik a néhai labdarúgó testmagasságával. Törőcsik Éva, az elhunyt játékos nővére szerint az alkotás méltó emléket állít öccsének, mert „letisztult, elegáns és nem hivalkodó”.
A tavaly július 9-én, 67 éves korában elhunyt Törőcsik az 1970-es évek második felében három bajnoki címet nyerő Újpest közönségkedvenc futballistája volt. A magyar nemzeti csapattal részt vett az 1978-as argentínai és az 1982-es spanyolországi világbajnokságon, 45 válogatott mérkőzésén 12 gólt szerzett. (MTI)

Fotó: MTI/Kovács Tamás