Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

A nyáron visszavonul Mikkel Hansen

A párizsi olimpia után visszavonul Mikkel Hansen, a világ egyik legjobb kézilabdázója.

Sajtótájékoztatóján arról beszélt a 36 éves dán balátlövő, irányító, hogy ez a nyár a megfelelő időpont a versenysporttól való búcsúzásra, így teljesen oda tudja szánni magát annak, amit csinál.
Még mindig motivált vagyok. Az idénynek nincs vége, sok meccs van hátra” – folytatta a háromszoros világbajnok, olimpiai aranyérmes játékos, aki könnyeivel küszködve árulta el, hogy „nagyszerű” volt meghoznia ezt a döntést.
Türelmetlenül várom a következő hónapokat, igyekszem ezekből a legtöbbet kihozni” – tette hozzá.
Mikkel Hansen a dán válogatottal 2012-ben lett Európa-bajnok, 2016-ban győzött a riói olimpián, illetve aranyérmet nyert a 2019-es, a 2021-es és a 2023-as világbajnokságon.
Klubszinten megfordult a GOG Gudménél, a Köbenhavnnál, az FC Barcelonánál, de a legtöbb időt a Paris Saint-Germainben töltötte, ahonnan tíz év elteltével 2022 nyarán távozott az Aalborghoz. Az év márciusában a jobb térdében porcműtétet hajtottak végre, az ízülettisztító beavatkozás után a felépülését négy-hat hétre jósolták. A rehabilitációs időszak elején azonban tüdőembóliával párosuló érgyulladást állapítottak meg nála. Felépülését a PSG orvosi stábja felügyelte. Abban a szezonban már nem játszhatott, majd hazatért Dániába. Tavaly tavasszal stressz miatt kellett egy ideig pihennie, jelenleg pedig ágyékproblémával küzd. Ezzel együtt – amint azt megjegyezte – ha akarna, akár 40-45 éves koráig is képes lenne játszani, de ő nem ilyen.
Időben szeretném abbahagyni, nehogy egy kicsit túl késő legyen” – mondta Mikkel Hansen, akit 2011-ben, 2015-ben és 2018-ban a világ legjobb kézilabdázójának választottak.
A dán válogatottban eddig 266 mérkőzésen lépett pályára és 1350 gólt lőtt. (MTI)