Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Elsőként döntős lett a szüléséből visszatérő Hosszú Katinka, de Milák is remek időt teljesített

Milák Kristóf kiváló időeredménnyel tért vissza a 126. úszó országos bajnokság keddi nyitónapján, melyen Hosszú Katinka is újra medencébe ugrott.

A két olimpiai bajnok közül elsőként a 2016-ban Rióban háromszor aranyérmes Hosszú mutatkozott be. A 34 éves versenyző, akinek célja, hogy Párizsban ott legyen a hatodik olimpiáján, 200 méter vegyesen 2:16.58 perccel nyerte futamát, amivel összesítésben az első helyen jutott a fináléba. Ezt megelőzően a 2022-es római Európa-bajnokságon láthatta őt legutóbb a közönség, most már édesanyaként tért vissza.
A 200 méter pillangón Tokióban aranyérmes Milák hat számban nevezett az országos bajnokságra, elsőként 100 méter gyorson állt rajtkőre. A Honvéd 24 esztendős úszója kiváló, 49.02 másodperces eredménnyel nyerte előfutamát – ez nem sokkal marad el az olimpiai szintidőtől (48.34) –, és megelőzte a szám történetének egyetlen magyar világbajnoki érmesét, a februárban Dohában harmadik Németh Nándort (49.10). Milák ezelőtt legutóbb egy éve, a kaposvári országos bajnokságon versenyezett.
A döntőket 17 órától a Duna World élőben közvetíti. (MTI)