Pápai Joci nevével vertek át egy 72 éves asszonyt – Szerelmet és közös életet ígértek neki

Jelentős összeget csaltak ki egy 72 éves asszonytól Pápai Joci nevében.

Nagyjából másfél-két éve tart az ügy, melyben a csaló egy internetes csevegésben hitette el az idős nővel, hogy szerelmes belé. Azt mondta neki, hogy szeretne összeköltözni vele, erre azonban pénzre lenne szüksége, ezért azt kérte az asszonytól, hogy egy kripto-automatán keresztül utaljon neki.

Bea, az idős nő lánya a Balázsék című műsorban mesélte el, hogy édesanyja több közösségi média platformon is követte Jocit, és nagy aktivitást mutatott az énekes posztjainál, ezért szúrhatták ki a csalók. – Ráírtak az Instagramon, hogy van huszonpár fős exkluzív titkos csoport a legnagyobb rajongóknak, ahova meghívták. Ő csatlakozott is annak reményében, hogy közvetlenül Pápai Jocival válthat üzenetet – mondta.

A csoportba való belépés után Joci nevében írtak rá az idős nénire. Először csak zenéket küldtek neki, majd egyre bizalmasabb témákba kerültek bele, míg végül már pénzt is kértek.

Bea elmondta továbbá, hogy szülei házassága meglehetősen boldogtalan volt, és ezért hitte el olyan könnyen a kedves üzeneteket, amiket kapott.  – A kamujoci azzal áltatta az édesanyámat, hogy szereti. Hirtelen olyan pozitív töltetet kapott ettől az egésztől, hogy azt mondta: megy, összeköltözik vele. Itt léptem közbe és kijelentettem, hogy nem írhat alá semmit, nem költözhet sehova. Nem hitte el, hogy jót akarunk neki – mesélte.

Az énekes is nyilatkozott az esetről. Joci a Borsnak mondta el, hogy szomorúan érintette őt az eset, hogy az ő nevével vernek át embereket. – Nem hittem volna, hogy ekkora hatással lehetek a rajongóimra, de most szeretném megragadni az alkalmat, hogy óva intsek mindenkit; nagyon vigyázzanak ezekkel az átverésekkel. Ebből látszik mennyire veszélyes világot élünk, és milyen könnyen átverhetnek minket egy egyszerű cseteléssel. Sajnálom ezt az idős hölgyet, és amint felkészítik rá az orvosok meglátogatom, hogy elmondhassam neki, hogy sajnos nem velem beszélgetett – mondta.