Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Nemcsák Károly elárulta, mi az elképzelése színházigazgatóként: Tudni kell átadni a stafétát

A József Attila Színház direktora jelenleg a harmadik ciklusát tölti.

Szinte összeforrt Nemcsák Károly neve a József Attila Színházzal, amelynek több, mint tíz éve igazgatója. A színész szeretné a harmadik ciklusát is végigdolgozni, ám a folytatás erősen kérdéses számára.

– 2026-ban jár le a harmadik ciklusom, akkor 69 éves leszek. Az embernek tudnia kell mérlegelni, hogy egészségesen – mind szellemileg frissen, mind fizikálisan – hagyja abba ezt a munkát. Változik a világ, ahogy a színház is, új technológiák, fejlesztések léptek be, ami csodálatos dolog. Ugyanakkor tudni kell átadni a stafétát a következő generációnak. Minden színháznak kell a fiatalos lendület – mondta Nemcsák Károly, aki nemcsak a színészi, de az igazgatói munkát is rendkívül szereti.

– Embert próbáló feladat ez, kicsit „elhasználódik” benne az ember, különösen az évadok előtti szerződtetéses egyeztetések viselnek meg. A legjobbra törekszünk, de néha előfordul, hogy nem minden sikerül úgy, hogy mindenki maximálisan elégedett legyen. Ez olyankor lelkileg megvisel – árulta el a 95.8 Sláger FM-en a direktor, aki szülőfalujában töltődik fel egy-egy zsúfolt időszakot követően.

– Egyre többször megyek haza a szülőfalumba, Mocsolyásra. Jobban is igénylem az ott töltött időt és sok dolog szólított oda az utóbbi időben. Még 2016-ban beszéltünk a keresztlányommal arról, hogy milyen jó lenne, ha a mi kis közösségünknek lenne egy temploma. 2021-ben ez meg is valósult, felszentelésre került a település saját temploma. Nagyon jó érzés, hogy ennek részese lehettem és tehettem valamit a szülőfalumért. Sokat kaptam ettől a közösségtől, 20 éves koromig itt éltem, jó, hogy én is tudok adni, tenni értük – árulta el a Sláger Kult műsorvezetőjének, S. Miller Andrásnak Nemcsák Károly. A beszélgetés a https://open.spotify.com/episode/0HAtoR28tWHiSpaal0O3sk linken érhető el.