Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Pénzt csalt ki egy nőtől – Börtönre ítélték Frabatót - Trimedio News

Pénzt csalt ki egy nőtől – Börtönre ítélték Frabatót

Frabato ellen 2020 januárjában emeltek vádat csalás miatt.

A hölgy állítása szerint Fischl András, azaz Frabato mestermágus azt ígérte neki, hogy tízmillió forintját „megpörgeti”, és rövid időn belül többet kap vissza..

Első- majd másodfokon is pert nyert Frabato ellen az a nő, aki állítása szerint jóhiszeműen bízta rá a pénzét a mestermágusra, de azt sosem kapta vissza.

– Azt mondta, ismerőseivel brókercéget akarnak létrehozni, „megpörgeti a pénzt”, a haszon garantált, nem járhatok rosszul. Azzal szédített, hogy fél-egy év alatt 25-30 százalékot kamatozik a pénzem, folyamatos tájékoztatást ad a befektetésről, és persze bármikor kiszállhatok – emlékezett vissza a történtekre a Blikknek a nő, aki állítása szerint 10 millió forintot adott Frabatónak.

Az évek teltek, de állítja, nem kapta vissza a pénzt. Üzenetekkel és hívásokkal bombázta a mágust, majd személyesen kereste meg Frabatót a stúdiójánál. 2014-ben többször rendőrt hívott rá a mágus, aki zaklatásért fel is jelentette.

– Nem volt pénzem ügyvédre, a beadványokat saját magam írtam kézzel, míg ő neves ügyvédet kért fel, de az igazságszolgáltatásban nem kellett csalódnom, hálás vagyok az ügyészségnek és a bíróságnak, hogy hittek nekem – fogalmazott a nő, akinek ügyében 2021-ben elsőfokon, majd 2022 márciusban másodfokon is ítélet született. A bíróság bűnösnek mondta ki Frabatót csalás bűntette miatt, amiért egy év börtönbüntetésre ítélték két év hat hónapra felfüggesztve, valamint 300 ezer forint pénzbüntetést szabtak ki rá.

– Ma már pontosan tudom, hogy nem lett volna szabad megbíznom benne. Tömérdek kifogás, hitegetés és hazugság után még engem jelentett fel zaklatásért… Gerinctelen, jellemtelen parazita az ilyen. Hiába döntött a bíróság, új eljárásban tudom csak elérni, hogy a pénzemet visszafizesse. Biztos vagyok benne, hogy nem csak engem károsított meg, csak sokan nem mernek megszólalni – sóhajtott a nő.

A lap megkereste Frabatót is, de azt mondta, nem kíván nyilatkozni, mivel az ügy még folyamatban van.