Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kiengedték a börtönből Fekete Dávidot

Július 5-én megszüntették az énekes letartóztatását.

A vád szerint az egykori győri énekes több mint 320 millió forint kárt okozott 21 bűncselekménnyel, ugyanakkor a bíróság szerint elég, ha otthon marad, amíg a nyomoznak az ügyben.

A Győri Járásbíróság a mai napon megszüntette a vádlott letartóztatását, és egyúttal a letartóztatás fenntartására irányuló ügyészségi indítványt elutasította – írja a Győri Törvényszék közleménye Fekete Dávid ügye kapcsán. Emellett elrendelte az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig a vádlott bűnügyi felügyeletét.

Az egykori énekes így a tartózkodási helyéül szolgáló ingatlant csak külön engedéllyel hagyhatja el, a szabály betartását pedig nyomkövetővel ellenőrzi a rendőrség.

A bíróság döntése szerint a vádlott személyi körülményei rendeződni látszanak, családi kötődése és a kiskorú gyermekei iránti érzelmei miatt pedig nem kell tartani a szökéstől vagy elrejtőzéstől.

Ahogy azt korábban írtuk, az egykori győri énekes, jelenleg autókereskedéssel foglalkozó üzletember elleni vád szerint az érintett 21 bűncselekményt követett el és a sértetteknek összesen 322 millió 928 ezer 213 forint kárt okozott.

A vádirati szerint 2017 nyarától kezdődően járművek adásvétele kapcsán követett el csalásokat és sikkasztásokat, egyre fenyegetőbb anyagi helyzete miatt kölcsönöket vett fel magánszemélyektől is, illetőleg egy banktól is. Az összegeket ismeretlen célra fordította, majd az eladósodott cégét egy – általa is tudottan halálos betegségben szenvedő személynek – értékesítette.

Ezt követően is folytatta azonban autókkal kapcsolatos tevékenységét, kölcsönöket is vett fel, melyekkel kapcsolatban elszámolni szintén nem tud.

A vádlott által okozott legkisebb kárösszeg egymillió forint volt, a legnagyobb 73 millió forint.