Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a VV Fanni-ügy vádlottját

Az ítélethirdetésen jelen volt Novozánszki Fanni édesanyja is.

Emberölés bűntettében bűnösnek mondta ki és életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék a VV Fanniként ismertté vált Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. Lászlót szerdán. Az elsőfokú ítélet szerint a férfi leghamarabb 25 év után szabadulhat feltételesen.
A vádirat szerint B. László 2017 őszén bántalmazta a nőt, majd gépkocsijával elvitte a helyszínről az értékeket és a magatehetetlen sértettet, akinek a holttestét összekötözte, nehezéket erősített rá, és másnap Szalkszentmárton közelében a Dunába dobta.
B. László tagadta bűnösségét.
A bíró több órán át tartó indoklásában felhívta a figyelmet arra, hogy nem mindennapi ügyben hozott ítéletet, a jogásztársadalmat is érdekli, vajon ki lehet-e mondani egy ember bűnösségét, ha a holttest nem került elő. Hozzátette: a vádlott végig azt állította, hogy a sértett él, elköltözött, ugyanakkor a védekezése szembement a bizonyítékokkal, sőt mesébe illő fordulatokban bővelkedett. A bűncselekmény két végpontjának nevezte a bíró, hogy kamerafelvételen látszik amint a vádlott a karjában viszi a mozdulatlan nőt, valamint megállapítható a szalkszentmártoni autózás ténye is, amit a férfi tagadott. A holttest annak ellenére nem került elő, hogy egy éven át, pénzt, energiát, kapacitást nem kímélve keresték a hatóságok – jelezte.
A bíró ismertette: három kérdésre kellett választ adnia a bíróságnak: hogy Novozánszki Fanni életben van-e vagy sem, ha nem, akkor mi okozta a halálát, és ha megölték, ki tette.
B. László vallomásai tele voltak csúsztatással, de az ellentmondásokat a bíróság fel tudta oldani, „nem hagyta magát megvezetni” – fogalmazott.
A bíróság a váddal egyezően megállapította, hogy B. Lászlónak a bűntény idején nem volt állandó munkahelye, rendszeres jövedelme, viszont költekező életmódot folytatott, emiatt rendszeresen kért kölcsön barátaitól és ismerőseitől, így jelentős tartozásokat halmozott fel. Egy ismerősétől tudomást szerzett a prostituáltként dolgozó sértett jó anyagi helyzetéről, jelentős bevételeiről, valamint a budapesti lakásán felhalmozott nagyobb mennyiségű készpénzről. Elhatározta, hogy – akár erőszakos úton is – pénzt szerez a nőtől, aki azonban elzárkózott a találkozótól.
A férfit 2017. november 20-án este a sértett végül beengedte a lakásába, és a bűncselekmény az ítélet szerint ekkor történt.
A vádlott bérelt autójában talált vérről a férfi korábban azt állította, hogy a néhány nappal korábban vásárolt hús levének nyomait találhatták meg, de a szakértő igazolta, hogy Novozánszki Fannitól származik – idézte fel a bíró.
Az, hogy a férfi nem vitte el a lakásból a sértett mellműtétre félretett pénzét, még nem jelenti azt, hogy nem akarta megszerezni – mondta. Hozzátette: csak a vádlott tudja, pontosan hogyan történt a gyilkosság, de a nő már a lakásban életét vesztette. Tény, hogy sem dulakodásra utaló, sem vérnyomokat nem találtak a lakásban, de az autóban olyan sok vér volt, hogy a szivacsborításba is beitta magát. A vádlott a poligráfos vizsgálaton is azokon a kérdéseken bukott meg, amikor többek között azt kérdezték tőle, hogy megölte-e VV Fannit és a Dunába rejtette-e a holttestet. Emellett a férfi bódító szerekre keresett rá az interneten a találkozójuk előtt, a történtek után két nappal pedig a vízi halottakra és arra, hogy mely országgal nincs kiadatási egyezménye Magyarországnak. „Bróker Marcsihoz” hasonlóan Belize-re is nézett csak odaútra szóló repülőjegyet egy főre. Még a rendőrség oldalán is ellenőrizte, hogy keresik-e már – sorolta a bíró.
A férfi az eljárás alatt azzal védekezett, hogy ő csak segített a magatehetetlen állapotba került sértettnek, ezért láthatták a karjában és ezért került a kocsijába. Hozzátette, a nő „bepezsgőzött és túlszívta magát”, ezért a lány barátnőjének kérésére „problémamegoldó emberekhez” vitte. A kamerafelvételek azonban azt igazolták, hogy a találkozó időpontjában a barátnő nem tartózkodott a lakásban – állapította meg a bíróság.
Szakértői jelentésekre és a bizonyítékokra hivatkozva egyértelműen megállapítható, hogy a vádlott oltotta ki Novozánszki Fanni életét – jelentette ki a bíró, megjegyezve: a férfi tettét az a gátlástalanság jellemezte, ami az életét is. A büntetés kiszabásakor a bíróság azt is figyelembe vette, hogy elszaporodott az olyan ölési mód, amikor a tettes megpróbálja eltűntetni a holttestet, és a vádlott is megfosztotta a sértett hozzátartozóit attól, hogy eltemethessék, a sírjánál virággal emlékezhessenek meg róla.
A bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását, és a férfit már a tárgyalóteremben megbilincselték a rendőrök.
Az ítélet nem jogerős, az ügyészség eltérő tényállás megállapításáért, valamint annak érdekében fellebbezett, hogy a feltételes szabadlábra bocsátás időtartamát harminc évben határozzák meg. A vádlott és védője felmentésért fellebbezett. (MTI)