Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Új rádióhoz igazolt az egykori betelefonálós játékok műsorvezetője

Pozitív híreket sugárzó rádióhoz igazolt Szakál Miki.

Talán még sokan emlékeznek a kereskedelmi televíziók betelefonálós játékaira, ahol olyan műsorvezetők tűntek fel, mint például Szakál Miklós. Mikire leginkább a Fekete-fehér, igen-nem című játékból emlékezhetünk, a médiában való szerepléssel pedig azóta sem hagyott fel. Bár jó ideje ceremóniamesterként is tevékenykedik, egy másik nagy szerelme, a rádiózás is az élete része maradt. Olyannyira, hogy néhány hete a csak pozitív híreket sugárzó Mex Rádióhoz igazolt.

Szakál Miklós kezdetben mozdonyvezető szeretett volna lenni, de korán kiderült, hogy színtévesztő, így más utat keresett magának, ami a televíziók világába vezetett. Itt ismerték fel, hogy „milyen jó a beszélőkéje”, néhány hete pedig egy teljesen új kihívás találta meg.

A szabadabb munka mindig vonzóbb

– Egy rádiós barátom hívott telefonon, hogy van-e kapacitásom műsorvezetéshez egy online rádióban. Mondtam neki, hogy miért is ne. Eddig is az volt a tapasztalatom, hogy az online rádiók valahogy közelebb állnak hozzám, mert nincs olyan kötöttség, mint a kereskedelmi rádiókban. Szabadabban lehet dolgozni – árulta el a kezdetekről a műsorvezető.

szakalmiki

A megállapodásra gyorsan sor került, Mikit felhívta a rádió alapítója, és már az első beszélgetés igen jól sikerült.

– Ritka nálam az, amikor valakivel másfél órát beszélgetek, de csak öt percnek tűnik. Lantai Tamás »Mex«-szel ilyen volt a beszélgetés. Hamar kiderült, hogy egy hullámhosszon gondolkodtunk a rádiózás terén. Én egy vidám egyéniség vagyok, és Mexről is lejött, hogy inkább szeret mosolyogni, mint búslakodni. Tetszett, hogy a pozitív üzeneteket szeretné hallani a rádióban. Bevallom, nem kedvelem a politikát, és jó, hogy olyat csinálok, amitől nincs hányingerem, helyette telerakhatom az adásidőmet hasznos és színes hírekkel – mondta Szakál Miklós, aki a napi műsora mellett magazinműsorokat is készít.

A műsorvezető azt is elárulta, hogy egy dolgot azért nagyon sajnál. „Szeretem ezt a csapatot, csak azt bánom, hogy a hétvégi kitelepüléseken nem lehetek ott, mert olyankor a lagzikban kell helytállnom” – mondta mosolyogva a ceremóniamesterként is dolgozó rádiós.

Kezdettől fogva kerülte a rádió a negatív híreket

Lantai Tamás „Mex”, a Mex Rádió alapítója is úgy emlékszik vissza, hogy nagyon könnyen és gördülékenyen ment Mikinek a rádiónál a beilleszkedés.

– Érződik, hogy imádja a rádiózást, ez meg is hallatszik a műsorain. A magazin- és a tudományos műsorok mellett van még két mozis műsora is, és mindegyiket hatalmas lelkesedéssel csinálja. Érkezésével új színt akartam vinni a rádió életébe, mert úgy gondoltam, hogy a hallgatóknak tetszeni fog a jókedve és az a fajta szemlélet, amit Miki is képvisel – mondta Lantai Tamás.

Az idén 6 éves Mex Rádió Magyarország legnagyobb online rádióhálózata. 3 millió háztartásban elérhető IP TV-n, valamint Fonyódon, a Panoráma Strandon és több neves autószalonban is.

– A külhoni magyarok kifejezetten szeretnek minket. Átlagosan 16 országból hallgatják napi szinten a rádiónkat. Az online rádió egyik nagy előnye, hogy mérhető. Így tudjuk, hogy hány IP-címről csatlakoznak, és épp mennyien hallgatnak. Mi 24 óránként 220 ezer egyedi IP-címet tudunk felmutatni, és átlagosan 41 percet töltenek velünk a hallgatók, ami országos szinten is kimagasló – árulta el a rádió alapítója, aki azt is elmondta: Tudatos választás volt, kezdettől fogva kerüljük a negatív híreket, szerintem az embereknek már szükségük van valami jóra és vidámságra is, a sok rossz között.

Fotó: MEX Rádió