Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gyászol Leblanc Győző – Ma hajnalban elhunyt a felesége, Tóth Éva énekesnő

Hatvanegy éves korában elhunyt Tóth Éva énekesnő.

Tolnai András, a 100 Tagú Cigányzenekar zenésze Facebook-oldalán osztotta meg a szomorú hírt, meghalt a csodálatos hangú énekesnő, Tóth Éva.

– Mély fájdalommal és megrendülten tudatom, hogy Tóth Éva, énekesnő 61 évesen hajnalban az otthonában álmában elhunyt. Búcsúztatása 2022. Szept. 12. 12 órakor lesz a Fiumei úti temetőben – írja a közösségi oldalon.

Bernecebarátiban született, de középiskolás korában családja Budapestre, Kispestre költözött. A Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskolában érettségizett és elvégezte a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolát is. A Budapesti Tüzép kereskedelmi főosztályán dolgozott. Magánúton folytatott énektanulmányokat és szinkronszínész, műsorközlő végzettséggel is rendelkezik. Táncdalénekesként kezdte Kovács Magda énektanárnál, majd operettet és magyarnótát később klasszikus hangképzést is tanult. Stílustanárai: Siliga Miklós és Oláh Gyula voltak.

Hivatásos előadóművészi vizsgái után különböző műsorokban szerepelt, többek között a Pesti Vigadóban is. 2000-ben került a Budapest Televízióhoz, ahol a „Szellők szárnyán” és a „Szól a nóta” című műsorokat szerkesztette és vezette, illetve a „Vasárnap esti Kívánságműsor” sorozatot is.[2] Itt ismerkedett meg partnerével, későbbi férjével: Leblanc Győző operaénekessel is. 2003-ban ausztráliai turnén vettek részt, majd a Blaha Lujza Színház utazó társulattal járták az országot, melynek primadonnája lett. Férjével 2006 őszétől több hónapos fellépéssorozaton vettek részt, melynek állomásai többek között: Kanada, USA, Új-Zéland; Ausztrália voltak, de jártak például Izraelben is. Előadóművészként számos fellépésük volt külföldön és idehaza. A környező országok: Felvidék, Erdély, Vajdaság magyar lakta településein is. Műsorvezetőként a televízióban heti rendszerességgel a Hatoscsatornán láthatják a nézők a „Dallamok szárnyán” című kívánságműsorukat.

Első férjétől született egy fia, később házasságot kötött Leblanc Győző operaénekessel, akivel a „Vasárnap esti kívánságműsor” egyik adásában ismerkedett össze. A híres házaspár nem csak itthon, külföldön is nagy népszerűségnek örvendenek, előadásaikkal bejárták a világot.