Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

Gyászol Leblanc Győző – Ma hajnalban elhunyt a felesége, Tóth Éva énekesnő

Hatvanegy éves korában elhunyt Tóth Éva énekesnő.

Tolnai András, a 100 Tagú Cigányzenekar zenésze Facebook-oldalán osztotta meg a szomorú hírt, meghalt a csodálatos hangú énekesnő, Tóth Éva.

– Mély fájdalommal és megrendülten tudatom, hogy Tóth Éva, énekesnő 61 évesen hajnalban az otthonában álmában elhunyt. Búcsúztatása 2022. Szept. 12. 12 órakor lesz a Fiumei úti temetőben – írja a közösségi oldalon.

Bernecebarátiban született, de középiskolás korában családja Budapestre, Kispestre költözött. A Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskolában érettségizett és elvégezte a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolát is. A Budapesti Tüzép kereskedelmi főosztályán dolgozott. Magánúton folytatott énektanulmányokat és szinkronszínész, műsorközlő végzettséggel is rendelkezik. Táncdalénekesként kezdte Kovács Magda énektanárnál, majd operettet és magyarnótát később klasszikus hangképzést is tanult. Stílustanárai: Siliga Miklós és Oláh Gyula voltak.

Hivatásos előadóművészi vizsgái után különböző műsorokban szerepelt, többek között a Pesti Vigadóban is. 2000-ben került a Budapest Televízióhoz, ahol a “Szellők szárnyán” és a “Szól a nóta” című műsorokat szerkesztette és vezette, illetve a “Vasárnap esti Kívánságműsor” sorozatot is.[2] Itt ismerkedett meg partnerével, későbbi férjével: Leblanc Győző operaénekessel is. 2003-ban ausztráliai turnén vettek részt, majd a Blaha Lujza Színház utazó társulattal járták az országot, melynek primadonnája lett. Férjével 2006 őszétől több hónapos fellépéssorozaton vettek részt, melynek állomásai többek között: Kanada, USA, Új-Zéland; Ausztrália voltak, de jártak például Izraelben is. Előadóművészként számos fellépésük volt külföldön és idehaza. A környező országok: Felvidék, Erdély, Vajdaság magyar lakta településein is. Műsorvezetőként a televízióban heti rendszerességgel a Hatoscsatornán láthatják a nézők a “Dallamok szárnyán” című kívánságműsorukat.

Első férjétől született egy fia, később házasságot kötött Leblanc Győző operaénekessel, akivel a „Vasárnap esti kívánságműsor” egyik adásában ismerkedett össze. A híres házaspár nem csak itthon, külföldön is nagy népszerűségnek örvendenek, előadásaikkal bejárták a világot.