Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Máthé Erzsi hosszú ideje ágyhoz kötve él, így érzi magát most a művésznő

Máthé Erzsi elvonult a világ elől, a lakásában tölti a mindennapjait.

Ma már ki sem mozdul, és régi kollégáival, barátaival sem tartja a kapcsolatot, akik meglehetősen aggódnak a művésznőért. Egyedül Fodor Zsóka látogathatta meg…

A Kossuth- és Jászai Mari díjas Máthé Erzsi élete óriási fordulatot vett a koronavírus előtt, de a barátai a pandémia alatt még tudtak vele telefonon beszélni az ápolója készülékén. Ám a művésznő, aki májusban töltötte be a 95. életévét, már huzamosabb ideje nem elérhető.

A színművész élete az elmúlt években igencsak megváltozott. Majd’ 10 esztendeje egy életmentő műtéten esett át, a pacemakerét állították be az orvosok. Azóta nehezen mozog, ágyhoz van kötve, és az ápolója napi 24 órában a rendelkezésére áll.

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett művésznőt csak Fodor Zsóka látogathatta meg nemrégiben, aki a Borsnak mesélt a találkozásról:

– Összeszorul a gyomrom, ha arra gondolok, mennyire kitörő boldogsággal fogadott. Rengeteget beszélgettünk, felelevenítettük a közös múltunkat, a sok emlék pedig könnyeket csalt a szemébe – mondta a színésznő, aki azt is elmesélte, hogy mentorának humora mit sem változott, szellemileg is jó állapotban van, bár nem tud kikelni az ágyból. A szobája tele volt virágokkal, szalagokkal, névjegyekkel… a szakma nem feledkezett meg róla – tette hozzá.

– Valahogy a sors hozta úgy, hogy nem sokat játszhattunk együtt. A Nemzeti Színházban dolgoztunk együtt, ott kezdődött a mi jó ismeretségünk. A humorunknál fogva kapcsolódtunk össze. Azt is felidéztük, amikor az Iván Iljics halála című tévéfilmben – ami díjat is nyert külföldön – ő volt az édesanyám, Básti Lajos pedig az apám. Később már csak a különböző VIP-rendezvényeken találkoztunk. Futólagos ismeretség volt a miénk, mégis emlékszik rám – magyarázta Fodor Zsóka, aki úgy tervezi, ha a művésznő állapota megengedi, és a gondozónője is úgy látja, jót tenne Máthé Erzsinek a látogatása, ismét visszatér hozzá.

Fotó: MTVA/Zih Zsolt