Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Rácz Gergő: Olykor én is vagyok mélyponton

Az életben kellenek a mélypontok, Rácz Gergő elmondta, mit tesz ilyenkor.

Rácz Gergő számára az írás a terápia, Orsovai Renit pedig legutóbb éppen egy dalszöveg rántotta ki egy mélypontról. A két előadó a 1AM formációval – Bartalos Jenővel és Vékony Zoltánnal -, valamint Kollányi Zsuzsival, Denizzel és Ecküvel közös dala, a Nem baj kapcsán mesélt arról, hogy mit tesz olyankor, amikor mélyre kerül. A Nem baj című dalba minden alkotó saját, személyes tapasztalatát és érzéseit töltötte, és bíznak benne, hogy a kedves üzenet sokakat fog jókedvre deríteni.

A 1AM csapata, Bartalos Jenő és Vékony Zoltán idén nyáron debütált egy Lolával és Ecküvel közös dallal, és hamar a MAHASZ rádiós listára kerültek. A következő kollaborációjukban számos sztárt kértek fel, akik mindannyian szívesen vállalták, hogy közreműködnek. Nem is csoda, hiszen a Nem baj című szerzemény célja, hogy jó kedvre derítse a hallgatóit, és erőt adjon azoknak, akik a határán állnak annak, hogy elveszítsék a reményt. Rácz Gergő elárulta, neki az írás segít olyankor, amikor nehezebb időszakot él meg.

– Van egy általános technika, amit akkor alkalmazok, amikor nagyon mélyre kerülök. Ez az írás: kiírom magamból a jó dolgokat a legapróbb jelenségektől, amivel irányítani tudom a gondolkodásomat. Ez azért is jó, mert idő kell erre, az ember nem tud csak úgy azonnal optimista lenni, de azzal, hogy írok, folyamatosan átértékelődnek bennem a dolgok – mesélte az énekes. – A húszas éveimben kezdtem el ösztönösen csinálni, kezdetben kézzel írtam le ezeket, ma már a telefonomon lévő jegyzetet használom, nekem nagyon bevált. Bartalos Jenővel ez már a második együttműködésünk, az alkotás során könnyen tudtam rácsatlakozni az én gondolataimmal, hogyan is működök, amikor valami negatív ér és próbálok felülkerekedni rajta. Különleges még nekem, hogy Orsovai Renivel és Denizzel is régóta tartó kapcsolatom van a zenében. Kollányi Zsuzsival is terveztünk már közös zeneszámokat, Ecküt pedig nagyon örülök, hogy személyesen is megismerhettem ebből az apropóból.” – tette hozzá Gergő.

A Nem baj című hangfelvétel nagyon optimista, ráadásul olyan előadók vesznek részt benne, akik egyesével is hatalmas slágereket tettek már a közönség elé.

– A Nem baj egy pozitív zene, jó kis dallammal, ritmussal, így azonnal igent mondtam a 1AM felkérésére. Ami számomra hatalmas pluszt adott, hogy olyan előadók szerepeltek Zoli és Jenő listájában, akiket nagyon szeretek és olyan is, akikkel már volt munkám Jenőék mellett, mint Deniz vagy Rácz Geri – osztotta meg Orsovai Reni, akit saját mélypontjáról húzott fel ez a dal.

– Amikor megkaptam a szöveget, épp kiestem egy tv műsorból, nagyon szomorú voltam emiatt, a dal pedig pont ehhez a szituációhoz illett. Deniz egyik sora így szól: „Viszlek a hátamon ott leszek neked”– el is érzékenyültem, és úgy éreztem, ő nekem tényleg itt van nemcsak mint munkatárs, hanem mint barát. Azt szeretném üzenni, hogy szeressétek egymást, ne pedig bántsátok! – mondta.

Kollányi Zsuzsi csakúgy, mint a többiek, hihetetlen rajongását fejezte ki az újdonság kapcsán: „Imádom, hogy végre ezekkel a csodás tehetségű srácokkal dolgozhattam, már rég szerettem volna dalt készíteni Gerivel, Denizzel és Ecküvel is. Reni pedig a bónusz, a meggy a tejszínhabon, két nagyon különböző karakterű csaj vagyunk és szerintem ez jól áll a közös munkánknak!”

A videóklip rendezője LeHo Legacy, aki kreatív megoldásaival számos díjat nyert már, egy a „Nem baj”-hoz illő sztori vonalat álmodott meg: a Barátok Közt sorozatából ismerős színészek, Truckenbrod Fanni és Gombos Krisztián, akik nemcsak a kisfilmben, hanem a való életben is egy párt alkotnak, hihetetlen örömmel fogadják a szürke hétköznapokba váratlanul érkező jót!